Cornald Maas teleurgesteld in Margriet van der Linden: ‘Geen aandacht’

Cornald Maas, het boze gezicht van de morrende kunst- en cultuursector, vindt dat zijn branche veel te weinig media-aandacht krijgt tijdens de coronacrisis. Hij is vooral teleurgesteld in de talkshow M.

Cornald Maas en Margriet van der Linden © NPO

De Volle Zalen-presentator had op z’n minst verwacht dat Margriet van der Linden hem en zijn boze theaterkameraden een luisterend oor zou bieden, maar ook bij talkshow M mocht hij niet aan tafel. Het is van de zotten, briest de presentator vandaag in het AD.

‘Zelfs niet bij M!’

De 58-jarige Cornald vindt dat de kunst- en cultuursector echt miskend wordt. “Weet je nog dat begin november die maatregel werd bedacht om musea, theaters en bioscopen voor twee weken te sluiten, vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen? Ondanks het feit dat deze branches hun zaken wel voor elkaar hadden en geen uitbraken bleken te huisvesten zelfs?”

Hij vervolgt: “Ik heb toen geprobeerd om het onderwerp op tv aan te kaarten, een discussie over deze sluiting – die mij vooral symboolpolitiek leek – op gang te brengen. Maar het lukte niet. Zelfs niet bij M, dat de kunstensector tijdens de eerste golf zo goed op de kaart zette en waar ik ook een keer in debat ben gegaan met minister Van Engelshoven.”

Slecht voor kijkcijfers

Cornald ergert zich eraan dat de culturele wereld in Nederland ‘soms nauwelijks nog lijkt te bestaan’. “Elke avond zie ik waarschuwende virologen aan de tafels bij de talkshows, of teleurgestelde horecaondernemers en sportliefhebbers. Over de consequenties van corona voor theaters en musea wordt vrijwel niks meer gezegd.”

Klaarblijkelijk is dit onderwerp niet goed voor de kijkcijfers, klaagt hij. “Kennelijk is het onderwerp niet behapbaar voor een groot publiek, leidt het minder snel tot onenigheid en boosheid dan de horecasluiting of een Elfstedentocht.”

Het beklag van Cornald Maas in het AD kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen