‘OG3NE zwaar onderschat in Nederlandse entertainmentwereld’

Het sympathieke damestrio OG3NE wordt enorm onderschat in de Nederlandse entertainmentwereld. Dat laat topfotograaf William Rutten aan hen weten in zijn nieuwe talkshow Op De Gevoelige Plaat.

OG3NE © Shownieuws

William Rutten heeft een leuke nieuwe online interviewserie, waarin hij in gesprek gaat met bekende Nederlanders die al jaren in zijn fotostudio komen. Na het gesprek met Nick & Simon en het interview met Ferri Somogyi, staan nu de dames van OG3NE centraal in Op De Gevoelige Plaat. Ze praten hierin onder meer over het gebrek aan erkenning.

Enorm onderschat

Spraakmakend zijn de dames van OG3NE niet, maar talentvol wel. Ze deden het in 2016 zó goed in de populaire tv-show Beste Zangers, dat ze een jaar later meededen aan het Eurovisie Songfestival. Hoewel hun talent internationaal erkend wordt, lijken ze in eigen land niet helemaal op waarde geschat te worden, vindt William Rutten.

William begrijpt daar niks van. “Ik vind dat zij enorm onderschat worden, helemaal door de industrie. Ze laten hen altijd links liggen. Waarom staan ze nooit op de Vrienden van Amstel en dat soort evenementen? Ik denk dat zij een van de beste live-acts van Nederland zijn”, zei hij gisteren aan de desk van Shownieuws.

De topfotograaf: “Ze gaan de hele wereld over met hun filmpjes, maar in Nederland zijn we weer zo van: ach ja, leuk die meisjes. Maar dit zijn geen meisjes meer, dit zijn drie fantastische zangeressen die zwaar ondergewaardeerd worden. Vind ik, tenminste.”

OG3NE vindt het apart

Als hij dat de dames zelf ook voorlegt in Op De Gevoelige Plaat, antwoordt Lisa (foto: links): “Dat ben ik helemaal met je eens.”

Amy (foto: rechts) vervolgens: “Misschien voor mensen uit het vak en uit het wereldje, heb je absoluut gelijk. Onze fans en de mensen die naar onze tours komen enzo, daar halen we onze voldoening uit. Door die complimenten denk je: ja, we zijn goed bezig.”

Lisa: “Heel veel waardering haal je daar uit, maar ik vind het ook apart inderdaad. We hebben de meest succesvolle streams van het afgelopen jaar behaald, maar het wordt bij streaming awards of online awards nooit genoemd of erkend.”

‘Misschien te netjes?’

William: “Zijn jullie misschien te netjes, niet rock and roll en moeten er meer schandalen komen? Moet een van jullie aan de drugs of moeten er scheidingen komen?”

Lisa grappend: “Dat is allemaal al geweest, jongen. Dat hebben ze niet door.”

Shelley: “Het is wel een vraag die soms bij ons speelt. De wil van het publiek is er, maar uit de industrie weet ik het niet. We moeten heel hard werken. Alles wat we met ons kleine team opzetten, wordt een heel groot succes en op de rest kunnen we niet echt bouwen.”

Op De Gevoelige Plaat

De online talkshow Op De Gevoelige Plaat met OG3NE kunt u onderstaand bekijken:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen