Farid Azarkan weigert zijn kinderen te laten zien in De 5 Uur Show

Farid Azarkan heeft het verzoek van De 5 Uur Show om foto’s van zijn kinderen mee te nemen naar de studio geweigerd. De politiek leider van Denk wil graag hun privacy bewaken.

Farid Azarkan © SBS 6

Presentatrice Caroline Lo Galbo wilde graag laten zien hoe het gezin van Farid Azarkan eruitziet, maar dat is haar niet gelukt, vertelde ze gisteren in de uitzending op SBS 6. “We hebben daar geen foto’s van gekregen van jou. Waarom niet?”, vroeg ze aan de politicus.

Farid zonder foto’s

Farid gaf aan dat hij dat helemaal niet wil. “Ik vind dat voor mijn kinderen geldt dat zij zelf er niet voor gekozen hebben om in de bekendheid te komen, dus ik doe dat nooit. Ik gebruik dat ook nooit en ik bescherm hun privacy.”

Hij vervolgt: “Ook omdat we zien dat als je dat online zet – en dat vind ik het nadeel van Facebook en al die grote techbedrijven – het dan ook eigendom is van dat techbedrijf. Ik zou gewoon niet willen dat mijn kinderen later zeggen: ‘Leuk die kinderfoto, maar nu staan wij ergens op een plek waar er reclame wordt gemaakt.'”

Oververmoeid op SBS 6

Caroline was blij dat Farid aanschoof, want de avond ervoor zegde hij vanwege oververmoeidheid een optreden bij Nieuwsuur af. “Ja, gisteren met name en eergisteren eigenlijk al een beetje, maar het gaat een stuk beter. Ik moet het nog wel iets rustiger aan doen, maar ik vond het zó belangrijk om vandaag hier te zijn dat ik in elk geval de poging heb gedaan om hier te zijn. En ik ben er!”

Hoe ontspant hij zich? “Dat zijn drie dingen, waaronder met mijn kinderen te lopen en te wandelen”, aldus Farid. De andere twee dingen zijn sporten en series op Netflix kijken.

Khadija Arib

Tot slot: wat vindt hij van het omstreden RTL Nieuws-artikel waarin Kamervoorzitter Khadija Arib anoniem wordt afgeslacht? “Ik vind dat ze het heel vaak uitstekend doet. Ik heb ook wel kritiek, maar ik vind om anoniem deze kritiek tegen RTL te zeggen eigenlijk niet goed.”

Wat is zijn kritiek? “Mijn kritiek is dat ik soms wel iets minder ruimte krijg. Als ik naar voren kom om een vraag te stellen dan krijg ik die ruimte niet, maar als Geert Wilders komt wel. Daar heb ik ook wel eens wat gezegd.”

Heeft hij stiekem met RTL Nieuws gesproken? “Nee, zo zit ik niet in elkaar. Wij zeggen het gewoon in de Tweede Kamer en daar kunnen die anonieme mensen wel wat van leren.”

Fragment

Farid Azarkan in De 5 Uur Show:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen