Mona Keijzer kritisch over persiflage TV Kantine: ‘Accent klopte niet’

Mona Keijzer heeft donderdagavond met plezier gekeken naar haar persiflage in De TV Kantine, maar vindt wel dat actrice Ilse Warringa beter had moeten oefenen op haar Volendamse accent.

Jaïr Ferwerda en Monica Keijzer © RTL

Mona Keijzer verscheen in De TV Kantine terwijl ze geïnterviewd werd door Jaïr Ferwerda, een rol van Carlo Boszhard. De échte Jaïr en Mona troffen elkaar een dag later, gisteren dus, in het echt. Ze konden er niet omheen om samen even kort terug te blikken op hun door ruim 800.000 mensen bekeken persiflage.

Accent klopt niet

Mona vindt het wel een beetje jammer dat Ilse niet beter heeft gelet op haar Volendamse accent. “Het accent klopte niet helemaal, hè? Maar voor de rest heb ik er een zus bij: één gezicht”, aldus de CDA-politica.

Volgende keer moet Ilse dus iets beter haar best doen, vindt Mona. “Ik kan alleen tegen Ilse zeggen: dat Volendams zingt een beetje. Het is net als Zaans en Westfries. Dit was meer de ‘o’ uit het oosten. Maar voor de rest: complimenten, Ilse. Fantastisch gedaan.”

Rutte reageert

Al met al wordt er in Den Haag wel goed gekeken naar de persiflagecomedy, die wordt gemaakt door Carlo Boszhard en zijn vriend Herald Adolfs.

Na de seizoenspremière van De TV Kantine vorige maand, kreeg Jaïr al direct een opmerking van minister-president Mark Rutte. “Hij leek goed, hè, gisterenavond?”, merkte de premier op.

Rob Goossens boos

Mona Keijzer is overigens niet de eerste die klaagt over haar persiflage in De TV Kantine. Zo vindt Rob Goossens dat zijn persiflage totaal mislukt is.

Rob: “Uiteindelijk kan een persiflage meer of minder geslaagd zijn, maar als het minder geslaagd is, is het eigenlijk k*tter voor degene die het heeft gedaan dan voor degene die gepersifleerd wordt, denk ik dan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen