Mark Baanders haalt uit naar linkse mensen en Thierry Baudet

De markante PowNews-verslaggever Mark Baanders, bekend van zijn schorre stem, haalt in Het Parool uit naar mensen met links gedachtegoed én naar Forum-voorman Thierry Baudet.

Mark Baanders © SLAM!

De 22-jarige Mark Baanders is opgegroeid als kakker, zoals hij het zelf noemt, in het chique Amsterdam-Zuid. Hij is opgegroeid in een rijk gezin, vindt zichzelf een individualist en kent naar eigen zeggen maar één links iemand. Hoewel Mark dus behoorlijk rechts is, heeft hij nou ook weer niets met het rechts van Thierry Baudet.

Links vangnet

Het linkse gedachtegoed is funest voor het arbeidsethos van de mensen, denkt Mark. “Ik geloof niet in links, omdat ik weet hoe egoïstisch ik zelf ben. Hoe groter het vangnet is, hoe meer mensen zich erin laten vallen. Je moet ervoor zorgen dat mensen zelf aan de slag gaan, door keihard te werken mag je van mij hoger op de ladder komen.”

Mark heeft helemaal niets met linkse politici, maar: “We laten elkaar wel in onze waarde. Ik vind het wel leuk linkse mensen een beetje te pesten, ja, maar ik vind het ook prima als ze dat bij mij doen.”

Sneer naar Thierry

Toch heeft Mark ook niets met Thierry Baudet. “Ik ben teleurgesteld in die vent. Ik ben nooit een honderd procent FvD’er geweest, maar ik vond het aanvankelijk wel een fris, nieuw geluid. Maar weet je wat het is met Thierry: hij is echt overal tegen. Moet je hem horen over de VVD: alles is volkomen k*t, terwijl er toch raakvlakken moeten zijn.”

“Ik ben het met veel van zijn standpunten eens, maar het schiet gewoon niet op als je overal tegen bent. Hij vindt dat linkse media hem als persoon zwartmaken, maar Thierry is intrinsiek gewoon niet zo’n fijne man, naar mijn gevoel. En wat nu ook duidelijk is: de man is een po-pu-list.”

Stemmen

Wat gaat Mark zelf stemmen? Hij noemt zichzelf ‘constructief rechts’. “Ik denk dat ik bij de komende verkiezingen op Volt ga stemmen. Een goede partij vind ik ook JA21.”

Het hele gesprek met Mark kunt u via Blendle lezen in Het Parool. Hij vertelt hierin verder ook over zijn bijnaam Slijptol, over wat hij vindt van Jort Kelder en over zijn Japanse berghondje Chupp.

Statement

Mark twee maanden geleden in Statements:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen