Weekend betrapt Eva Jinek: RTL-diva koopt magnetronmaaltijden

Het zijn momenteel tropenmaanden in huize-Jinek: Eva is elke avond op televisie en haar man is druk met hun zoontje. Het resultaat? Ze zitten keihard aan de magnetronmaaltijden.

Eva Jinek © Jinek

Uiteraard loopt Eva Jinek hier zelf niet mee te koop; ze is deze week betrapt door een fotograaf van de Weekend. Die spotte de RTL 4-diva op straat met een lange, zwarte jas, een zwarte zonnebril én een doorzichtige plastic tas vol met magnetronmaaltijden. ‘Makkelijke hap’, kopt het tijdschrift. En: ‘Eva’s magnetron draait overuren.’

Geen keukenprinses

Zelf keek de Weekend er ook best even van op toen de Jinek-foto werd aangeleverd op de redactie. “Eva Jinek mag dan de koningin van de talkshows worden genoemd, thuis is zij allesbehalve een keukenprinses”, concludeert het gezaghebbende tijdschrift.

Het is natuurlijk wel logisch dat Eva geen geduld heeft om allerlei dingen te gaan koken, terwijl ze in gedachten bij de volgende uitzending zit. “Met enige regelmaat, zoals hier op de foto’s duidelijk te zien is, kiest Eva dan ook voor gemak. Met een paar lekkere kant-en-klare maaltijden weet de RTL-ster in korte tijd tóch iets goeds op tafel te zetten.”

Microgolven

De grote vraag is: ís zo’n kant-en-klaar-maaltijd eigenlijk wel gezond? Er gaan op internet veel verhalen rond over de microgolven in de magnetron en dat die schadelijk zouden zijn.

Magnetronmaaltijdexpert Astrid Postma-Smeets liet eerder aan Radar weten dat dat wel meevalt. “Het is wel zo dat er steeds meer straling is in de maatschappij, maar er zijn geen aanwijzingen dat straling uit de magnetron schadelijk is.”

Is een vers bereide aardappel even gezond als een opgewarmde aardappel? “Nee dit maakt voor het lichaam geen verschil. Koolhydraten blijven koolhydraten en eiwitten blijven eiwitten.”

Eva gaat in lente weer koken

Eva is nog tot na de verkiezingen op de buis met haar talkshow op RTL 4. Dat betekent dat ze in de lente weer tijd over heeft om achter het fornuis te gaan staan.

Dat doet ze namelijk volop als ze vrij is, onthulde Eva een paar maanden geleden in Sterren op het Doek. “Als ik geen talkshow heb, sta ik erop dat ik iedere dag vers kook voor mijn baby én dan ook voor mijn man. Met als resultaat dat ik dan twee gerechten sta te koken, drie uur bezig ben.”

Voorlopig moeten haar man en baby het nog een tijdje doen met magnetronvoedsel. Ping!

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen