Maarten van Rossem besmeurt tv-hit Beste Zangers: ‘Huilbende’

De Slimste Mens-ster Maarten van Rossem haalt keihard uit naar Beste Zangers, een van de grootste hits van de NPO. Hij vindt het programma één grote huilbende, vertelt hij in Miss Podcast.

Maarten van Rossem Foto: Manon van der Zwaal

Beste Zangers is geliefd bij vele tv-kijkers, maar ook bij de artiesten in dit land. Het programma kan hen carrières immers een behoorlijke boost geven. Wie echt he-le-maal niets heeft met de muzikale tv-show van AvroTros, is Maarten van Rossem. Hij vindt het echt een heel slecht programma, zegt hij volgens Weekend in de podcast.

Afschuwelijk

Hoewel zijn vrouw Winnie er graag naar kijkt, moet Maarten er echt niets van hebben. “Ik vind het een afschuwelijk programma. Het staat bol van het valse sentiment, altijd die traantjes erbij van de zangeresjes. Een schoolvoorbeeld van dat godvergeten gezing in Nederland, waar ik dus nooit naar kijk.”

Het helpt niet dat Maarten sowieso niet van Nederlandstalige muziek houdt. “Ik zie weleens een stukje door mijn vrouw. Ik moet zeggen: zij heeft een veel bredere muzieksmaak dan ik, zij is veel toleranter. Zij zegt vaak: ’Ik vind het best leuk’, maar mijn smaak in popmuziek heeft zich vanaf 1974 niet verder ontwikkeld.”

Huilbende

Als Winnie naar Beste Zangers kijkt, vindt ze het niet leuk als Maarten daarover loopt te mopperen. “Soms vindt ze het erg irritant of kwetsend. Dan zegt ze: ’Zo mag je niet over die mensen praten’.”

“Neem Beste Zangers met die hele huilbende onder leiding van Jan Smit. Zij stelt dan: ’Dat is best leuk en die lui kunnen geweldig zingen’, maar ik heb er niks mee. Net als die malle zangwedstrijden van The Voice. Mijn grootste triomf is altijd als De Slimste Mens meer kijkers scoort dan The Voice.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen