Lucille Werner reageert op felle tv-ruzie bij De 5 Uur Show

De 5 Uur Show is nu een halfjaar onderweg op SBS 6 en slechts één keer werd het écht spannend. Begin november werd Lucille Werner er compleet afgeslacht door Victor Vlam. Hoe kijkt ze daarop terug?

Lucille Werner en Victor Vlam Foto: De 5 Uur Show

Na een weinig indrukwekkende selectieprocedure – Lucille is volgens bronnen slechts bij Hugo de Jonge thuis op ‘sollicatiegesprek’ geweest – staat ze nu als tiende op de kandidatenlijst van het CDA. Een prestigieuze klus, maar in De 5 Uur Show genoot ze geen aanzien. Ze beleefde in het programma een pittige tv-vuurdoop als politica.

He-le-maal los op Lucille

Amerikakenner Victor Vlam ging echt he-le-maal los op Lucille, alsof er een soort kruising van Geert Wilders en Thierry Baudet tegenover hem zat. Lucille had geen mening paraat over een eventueel vuurwerkverbod en daardoor vatte de oververhitte Victor bijna vlam. “Ik vind het eigenlijk redelijk schandalig”, riep hij naar haar.

Het kan niet anders dan dat Lucille hier een mediatraumaatje heeft opgelopen. Jarenlang was het spannendste wat ze op televisie deed grabbelen in de ballenbak van Lingo, maar hier werd ze opeens aan een soort kruisverhoor onderworpen. Hoe kijkt de nieuwbakken CDA-ster hierop terug?

Lucille reageert

Lucille doet uitgebreid haar verhaal in de Telegraaf-podcast Over Hoop van de kritische presentator Pim Sedee. Ze baalt er achteraf gezien niet van dat ze geen mening had over het vuurwerkverbod. “Nou ja, ik vind gewoon niet dat ik nu al over alles een mening zou moeten hebben. Dat is oprecht wat ik vind.”

Victor riep ook dat Lucille haar baantje te danken had aan haar BN’er-schap. “Hij mag vinden dat er geen bekende personen in de politiek thuishoren, maar ik zou niet weten waarom niet. Ik bedoel: vergeet niet de ervaring die ik meeneem hè? Kijk, weet je: het gaat om meningen en ik heb niet zo heel veel met meningen.”

“Natuurlijk hoor ik ze en maak ik ze mee, maar ik heb echt iets met wat ik zelf wil doen.”

Setting

Het was er de setting ook helemaal niet naar om daar een soort dossiertijger uit te gaan hangen, vindt Lucille. “Weet je, de setting was die dag ook heel anders. Ik was de sidekick en helemaal niet de gast. Ik had kinderen met een handicap meegenomen naar dat programma toe om te praten over het leven van kinderen met een handicap.”

“Ik voelde me ook verantwoordelijk voor hen. Hij mag dat vinden, hij mag alles vinden en ik wens hem veel succes met alles wat hij vindt. Alleen op dat moment had ik zoiets van: jeetje, moet ik nou nu iets van vuurwerk vinden? Er zijn anderen die daar van alles van weten.”

Podcast

De hele podcast met Lucille luistert u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen