‘Loretta Schrijver zwaar beledigd door Aaf Brandt Corstius’

Aaf Brandt Corstius vindt dat Loretta Schrijver haar vorige week wel héél vijandig benaderde in Koffietijd. Ze denkt achteraf gezien dat ze de RTL 4-presentatrice ongemerkt beledigd heeft.

Koffietijd © RTL

Loretta Schrijver is misschien wel de meest geliefde vrouwelijke tv-ster van Nederland en met iemand van die statuur kun je natuurlijk niet roekeloos omgaan. Toch besloot Aaf Brandt Corstius om Loretta er fijntjes op te wijzen dat ze eigenlijk nooit naar Koffietijd kijkt. Niet zo sympathiek dus.

Bos bloemen

Aaf was samen met Marc-Marie Huijbregts te gast in de ochtendshow om te vertellen over hun podcast. Het viel haar direct op dat er een bos bloemen op tafel lag. Raar, vond ze dat, want dat hoort toch in een vaas? De reden dat die bos bloemen ligt en niet staat, is omdat de tv-camera’s er anders omheen moeten filmen.

Met haar kritiek liet Aaf blijken dat ze die beroemde bos Koffietijd-bloemen dus nog nooit had gezien. “Er stond daar een heel rare schaal op tafel en ik zei: ‘Ik vind het een beetje raar dat jullie de bloemen zo in die lage schaal hebben liggen.’ Die bloemen lagen horizontaal. Toen zei zij een beetje gepikeerd: ‘Ja, dat is wel een beetje het handelsmerk van ons programma.'”

Pittig programmaatje

Wat volgde was een ietwat ongemakkelijk gesprek, zegt Aaf in haar podcast Marc Marie & Aaf Vertellen Alles. “Ik vond het een beetje vijandig. Het was vooral op mij gericht en niet op jou. Ik heb dat ook teruggehoord van twee mensen die het hadden gezien.”

Het was voor Aaf een merkwaardige ervaring. “Je denkt dat je in Koffietijd komt, maar het is best wel een pittig programmaatje. Loretta zei: ‘Jullie hebben over alles een mening, ook over logeren, daar zit ik echt niet op te wachten.’ Toen dacht ik al van: oh, oké, fair enough.”

Daar bleef het niet bij. “Ze zei toen ook nog: ‘Ja, de mening van Aaf, alsof je daar ooit op zit te wachten.’ Ik dacht: heb ik een verkeerd stukje over haar geschreven?”

Beledigd

Nee, dat was dus niet het geval. Media Inside-ster Gijs Groenteman, de man van Aaf, legde thuis direct de vinger op de zere plek. “Ik ging het met Gijs even terugkijken. Die snapt die dingen dan ineens.”

“Toen zei Gijs: ‘Aaf, je hebt helemaal niet door dat je haar beledigde op dat moment, want jij hebt blijkbaar dus nog nooit in je leven naar Koffietijd gekeken, want het shot van die bloemen aan het begin is essentieel voor het programma.'”

Achteraf gezien was het een onhandige opmerking, vindt Aaf. “Het had toen een soort sneeuwbaleffect. Het werd alsmaar agressiever.”

Update 15.10 uur

Loretta Schrijver heeft inmiddels gereageerd op deze kwestie. “Ik dacht dat Aaf een stootje kan hebben, want het is natuurlijk een pittige tante. Maar blijkbaar niet en is ze toch iets gevoeliger dan ik dacht. Maar ja, ze schrijft wel pittige columns…”

“Aaf, het was niet de bedoeling, maar dat ga ik niet via dit medium met haar uitpraten. Er was helemaal niks aan de hand. Ik vind het jammer dat ze zich niet prettig heeft gevoeld bij Koffietijd, want we zijn toch een gezellig programma. Een grap kan ook weleens verkeerd vallen.”

Fragment

De podcast van Marc-Marie en Aaf kunt u hier beluisteren. Het fragment van Aaf en Marc-Marie bij Koffietijd:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen