Hitmachine MAX bombardeert Edsilia Rombley tot omroepgezicht

Omroep MAX, dé hitmachine van de publieke omroep, gaat in zee met Edsilia Rombley. De altijd vrolijke zangeres gaat voor de omroep het nieuwe familieprogramma Showcolade presenteren.

Edsilia Rombley © William Rutten

Alles draait in Showcolade om de vraag of een bepaald object van chocola gemaakt is of écht is. Het belooft een vrij hysterische show te worden: niet alleen vanwege Edsilia Rombley, maar ook omdat het format uit Japan komt. Het origineel heet Sokkuri Sweets en wordt nu vertaald door het productiebedrijf van Erik van der Hoff.

MAX huurt toppatissiers

Het programma is geïnspireerd op al die filmpjes die op internet circuleren van objecten die net echt lijken, maar toch van chocola zijn. Ook de patissiers die Omroep MAX heeft ingehuurd zullen hun best doen om chocolade-objecten te maken die net van echt te onderscheiden zijn.

“De patissiers in het programma zijn pure chocoladespecialisten, die nationaal en internationaal hun sporen hebben verdiend. Speciaal voor Showcolade gaan zij aan de slag met het maken van voorwerpen zoals speelgoed, keukengerei en zelfs meubelstukken. Allemaal honderd procent van chocola, stuk voor stuk kleine kunstwerken en… niet van echt te onderscheiden.”

BN’er-teams

Edsilia Rombley daagt twee teams van bekende Nederlanders, onder leiding van twee teamcaptains, uit om erachter te komen welke voorwerpen in de studio van chocola zijn gemaakt. Er is maar één manier om dat te ontdekken: door je tanden erin te zetten.

Gedurende zes weken gaan bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan. “Wie durft er zonder enige twijfel een hap te nemen van een pantoffel of bloempot? Wie zet zijn of haar tanden in een teddybeer en een schuursponsje? En wie kan in de compleet ingerichte studiokamers de chocoladevoorwerpen van de echte onderscheiden?”

Najaar

We moeten nog wel even geduld hebben, want MAX – de omroep achter hits als Heel Holland Bakt en Bed & Breakfast – begint pas in het najaar met Showcolade.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen