Giel Beelen verliest controle over het stuur: ‘Ik reed te hard’

Giel Beelen is maandagochtend vlak voor zijn nachtelijke uitzending op NPO Radio 2 de controle over het stuur verloren. Het was ietwat glad op de weg en hij reed te hard, aldus de BNNVARA-dj.

Giel Beelen © MAX

Er werd op de vroege maandagochtend al gewaarschuwd voor gladheid op de weg en Giel Beelen was een van de eerste mensen die zich op de snelweg begaf. Zijn radioshow begint al om 4.00 uur, dus hij zat voor dag en dauw in de auto naar Hilversum. Op de toerit van de Amsterdamse snelweg A10 naar de A1 ging het helemaal mis.

Adrenaline

Aan het begin van zijn radioshow zat Giel behoorlijk hoog in zijn adrenaline. “Ik zal je zeggen: ik heb de adrenaline nog in mijn keel zitten of weet ik veel waar die zit. Ik denk dat de grip van mijn banden al weg is of zo. Ik reed ook te hard hoor, moet ik even eerlijk zeggen”, aldus de radiomaker.

Waar verloor hij precies de controle over het stuur? “Er is zo’n afrit vlakbij Amsterdam richting de A1. Nou, jongen, hé. Het is maar goed dat er geen andere auto’s op de weg waren. Echt van voor naar achteren… Nou, niet naar achteren, maar van links naar rechts in elk geval. Jézus.”

Reflex

Gelukkig voor Giel en zijn honderd luisteraars is hij heelhuids aangekomen in Hilversum. “Ik deed wel in een reflex wat je móet doen: ik liet alles los. Behalve het stuur dan gelukkig. De t*ring.”

De volgende keer gaat hij beter opletten. “Het was in een bochtje. Ik ging er ook iets te hard in. Er is natuurlijk ook helemaal niemand op de weg.”

Tijd voor MAX

Giel Beelen was gisteren te gast in Tijd voor MAX, de gezellige vijfuurshow van NPO 1. Hij kwam daar vertellen over de maand van de spiritualiteit. De uitzending kunt u bekijken op de website van MAX.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen