Hans Klok: ‘Je kan maand leuk leven van Ik Hou Van Holland-gage’

Hans Klok kan er een maand lang ‘leuk van leven’ als hij meedoet aan een tv-show zoals Ik Hou Van Holland van Linda de Mol. Dat zegt de door de coronacrisis geplaagde illusionist in de Volkskrant.

Hans Klok Beeld: Op1

Dankzij zijn goochelkunsten is Hans Klok een bekende Nederlander geworden, maar toch voelt hij zich geen typische ster. Zo weet hij zich in de media soms geen houding te geven als het níet over goochelen gaat, vertelt hij in de krant. Als voorbeeld noemt hij meedoen aan BN’er-shows als Ik Hou Van Holland.

Ik Hou Van Holland

Voor Hans Klok gaat het allemaal om goochelen en niet om de randzaken. “Ik vind erkenning belangrijker dan hérkenning. Het gaat me om het ambacht. Ik deed vroeger nog weleens mee aan een show als Ik hou van Holland, maar dan kwam ik niet zo goed uit de verf. Ik kan wel goed praten, maar alleen als het over mijn vak gaat.”

Hij verklaart zich nader: “Mensen begrijpen natuurlijk niets van mijn vak, dus ze kunnen je nooit pakken als je iets fout zegt. Praat je over politiek, dan is dat veel lastiger. Maar goed, ik vind ook dat ik me moet vermannen, want je krijgt er goed geld voor, tenslotte. Dan moet je leveren ook.”

Maandsalaris

Op de vraag hoeveel hij ongeveer krijgt voor deelname aan zo’n quiz, antwoordt Hans: “Nou, je kunt er een maand leuk van leven, laten we het daarop houden. Maar dan nog: ik wil niet beroemd zijn om het beroemd zijn, want niets is zo vergankelijk als beroemd zijn, zeker in het variété waarin ik zit.”

Aangezien hij ouder aan het worden is en het goochelen fysiek zwaarder wordt, zal Hans er toch aan moeten geloven. Hij wil de tv-wereld in en heeft daarom de kinderserie Clockwork bedacht. “Ik ben dan het hoofdpersonage, Hans Klok, en woon in een vuurtoren waar ik altijd iets aan het knutselen ben.”

Volkskrant

Het hele Volkskrant-interview, dat onderstaand wordt aangeprezen door Guido den Aantrekker, kunt u lezen op de Volkskrant-site of via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen