Giel de Winter uit kritiek op Eva Jinek: ‘Steeds weer hetzelfde’

De hippe Talpa-ster Giel de Winter vindt dat Eva Jinek in haar talkshow veel te vaak haar eigen tv-kliekje uitnodigt. Het zijn steeds weer dezelfde tv-gezichten, zegt hij in Het Parool.

Eva Jinek en Giel de Winter © RTL, NPO

Giel de Winter, bekend van de populaire YouTube-hit StukTV, heeft in de loop der jaren meer respect gekregen voor televisie, maar wel vindt hij dat sommige tv-makers erg lui zijn. Hij ergert zich er bijvoorbeeld aan dat televisie zo vaak over televisie gaat, zegt hij in een openhartig gesprek met Het Parool.

Tv-bubbel

Het is typische luiheid van tv-makers, vindt Giel. “Televisie lijkt soms alleen maar over televisie te gaan. Een programma als Media Inside gaat over geen enkel andere medium dan televisie. Of neem een talkshow als die van Eva Jinek.”

Eva’s gastenlijst is volgens Giel niet op orde. “Dat Carlo Boszhard er een keertje zit om zijn programma te promoten, begrijp ik best. Maar zo vaak dezelfde tv-gezichten? Waarom niet een keer een jonge, getalenteerde onlinecontentmaker? Op deze manier blijven ze allemaal hangen in hun bubbeltje, terwijl van kruisbestuiving iedereen beter wordt.”

Angela de Jong

Het gaat ook in andere media onevenredig vaak over televisie, vindt Giel. Hij hekelt bijvoorbeeld tv-recensenten die ‘liever schrijven over wat er niet deugt op televisie dan iets moois aanraden dat online te zien is’.

“Blijkbaar scoort afbreken beter dan inspireren. Kijk naar Angela de Jong van het AD. Kritisch zijn is prima, maar in haar stukjes lijkt het of Netflix, Videoland of YouTube helemaal niet bestaan.”

Positief over tv

Giel is niet alleen maar kritisch over televisie. Zo gelooft hij ook in de kwaliteit van het medium. “Op Clubhouse hoorde ik YouTubers roepen dat ze ‘niets met die ouderwetse televisie te maken willen hebben’. Kom op, zeg dat nou niet.”

“Bij de televisie zit zoveel kennis. Wil je je daarvoor afsluiten? Dan wil je zeker niet beter worden. Ik zeg: verleg je horizon en reik elkaar de hand. Daar profiteert iedereen van.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen