Giel Beelen doet tong vaak tegen gehemelte: ‘Dacht dat het normaal was’

NPO-ster Giel Beelen houdt zijn tong erg vaak tegen zijn gehemelte aan. Hij dacht dat het normaal was, maar is er nu achter gekomen dat het komt omdat hij niet goed in verbinding staat met zichzelf.

Giel Beelen Foto: Annemieke van der Togt

Giel Beelen heeft een lang interview gegeven aan Patrick Kicken. Niet over radio, maar over spiritualiteit en in verbinding staan met jezelf. “Ik ben nog steeds aan het trainen om wél in verbinding te staan met mezelf. Met mijn gevoel, maar ook letterlijk met mijn lijf. Echt, jongen”, aldus de radiomaker.

Tong tegen gehemelte

De laatste ontdekking van Giel op dit vlak heeft met zijn tong te maken. “Ik kwam er van de week weer achter – en dat is een klein dingetje, want ik ben al heel erg bezig met mijn buik en dat ik me afvroeg: oh, ik kan mijn buik helemaal niet bedienen – dat ik heel vaak mijn tong tegen mijn gehemelte doe.”

Diepte-interviewer Patrick Kicken: “Wat wil dat zeggen?”

Giel: “Nou, ik dacht dat het normaal was. Ik dacht: dat is toch de standaardplek voor mijn tong? Nee, je tong hoort gewoon lekker in z’n mandje te liggen. Maar er zit dus heel veel spanning en blijkbaar is dat om mezelf een beetje rustig te houden.”

Overlevingsmechanisme

Giel denkt dat het met overleven te maken heeft. “Om even aan te geven: ik heb het zelf niet door, het is een soort overlevingsmechanisme wat ik in mijn jeugd zal hebben ontwikkeld. Het is verder niet dat er dramatische dingen zijn gebeurd, maar het is wel uit verbinding gaan met jezelf.”

“Als dat normaal wordt, dan heb je het zelf ook niet door. Het is ook niet een soort truc. Ik moet echt weer leren om gewoon zoals een kind in verbinding te staan met mezelf.”

Syndroom van Hoebee

Dat het altijd nog erger kan, bewijst José Hoebee, de beste vriendin van Patty Brard. De zangeres heeft problemen in dezelfde orale zone, maar dan met haar lippen. Ze heeft zichzelf een bepaalde tic aangeleerd.

“Het naar binnenzuigen van mijn lippen door mijn tanden, is zó’n probleem geworden dat ik nauwelijks nog kan eten, en leef dus voornamelijk op Nutri-drankjes”, onthulde ze vorig jaar.

Patrick vs Giel

Het interview van Patrick Kicken met Giel Beelen kunt u hier beluisteren of onderstaand bekijken. Bovenstaande citaten vindt u vanaf 19:40.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen