Gerard Joling bezorgt Wopke Hoekstra rode oortjes op televisie

De immer vrolijke entertainer Gerard Joling heeft Wopke Hoekstra van het CDA vrijdagavond rode oortjes bezorgd in De Vooravond. Hij maakte een ietwat schunnig grapje over de politicus.

Wopke Hoekstra en Gerard Joling © De Vooravond

Wopke Hoekstra ging in De Vooravond door het stof omdat hij donderdag tijdens een werkbezoek een rondje reed op de ijsbaan van Thialf in Heerenveen, terwijl het stadion vanwege de coronamaatregelen al maanden gesloten is voor recreanten. “Volgens mij als je wat verkeerd doet, dan moet je dat ook ruiterlijk erkennen. Dat doe ik hier ook.”

‘Met billen bloot!’

Al met al erkende Wopke aan de talkshowtafel dus onverbloemd zijn blunder. Of, zoals Gerard het noemde: “Met de billen bloot… Nou, gíng minister Hoekstra maar eens met de billen bloot! Dat zou mooi zijn natuurlijk, hè?”

Gerard maakte er geen geheim van dat hij net als veel andere heren en dames warm wordt van de CDA-leider. Vooral na Wopke’s fotoshoot voor het tijdschrift JFK regende het opgewonden reacties.

Wopke kon overigens hartelijk lachen om de opmerking van Gerard, die in de talkshow te gast was vanwege zijn nieuwe muzikale rubriek.

‘Dit is te simpel!’

Even terug naar de schaatsblunder: Wopke werd met name stevig aangepakt door tafelgast Défano Holwijn. “Het is mooi dat u het erkent, maar ik vind het heel simpel dat u zegt: ‘Ik heb er niet over nagedacht.'”

Wopke: “Maar Stefano: het is het eerlijke antwoord, ik kan het niet mooier maken dan het is.”

Défano: “Nee, nee, nee, dat snap ik. Het is Défano trouwens.”

Wopke: “O, sorry, Défano.”

Défano: “Maar het normale volk krijgt hier een boete voor. Het is dan dat het volk weer denkt: hoe serieus moeten we ze nemen? Dat haalde ik in het begin al aan. Er gebeuren steeds dingen bij het kabinet die gewoon wringen. Nu krijgen ze weer te horen: ‘We zijn het vergeten’ of ‘we dachten er niet aan’. Dat is mooi, maar wat kopen ze er eigenlijk voor?”

Fragment

Een fragment van Gerard Joling in De Vooravond:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen