Talitha Muusse viel bijna flauw tijdens eerste uitzending Op1

De kersverse Op1-ster Talitha Muusse is tijdens haar debuut als talkshowhost bijna flauwgevallen. Haar hartslag ging volledig door het dak. Dat onthult de presentatrice op BNR Nieuwsradio.

Talitha Muusse © NPO

Talitha Muusse was in januari voor het eerst te zien als Op1-presentatrice. Ze was zó zenuwachtig dat ze vreesde om flauw te vallen. “Ik zat daar in de eerste uitzending met een enorme hartslag. Het is een wonder dat ik niet ben flauwgevallen, joh. Het is zo doodeng. Mijn kussens gleden ook weg. Je zit gewoon letterlijk van: holy shit, we zitten live op televisie.”

In het diepe

De reactie van Talitha is goed begrijpelijk. Ze is behoorlijk voor de leeuwen gegooid: zonder enige ervaring is ze gebombardeerd tot een belangrijk NPO-gezicht. “Ze vroegen me ergens tussen kerst en oud & nieuw, dus misschien was het ook wel een labiel moment. Zo richting het einde van het jaar, net na het kerstdiner.”

Het ging erg snel, aldus Talitha. “Ze belden en legden me het voor, van: ‘Zou je een pilot-opname willen doen?’ Toen waren ze heel enthousiast over de pilot. Ik ga heel eerlijk zijn: ik ben altijd een meisje met ambities geweest, op meerdere vlakken: ondernemen, politiek.”

Tv-droom

Talitha heeft altijd al een tv-droom gehad. “Als ik als jong meisje naar de tv zat te kijken dacht ik altijd: wauw, je zou daar maar zitten, hoe vet, hoe werkt dat achter de schermen en hoe voelt het om zo dicht op het nieuws te zitten? Ik heb er altijd naar gekeken en gedacht: dat wil ik ook, en nu is het zo ver.”

Waarom is ze gevraagd? “Vanuit de KRO was het: ‘We willen wat structureler vanuit een aantal thema’s gaan werken.’ Ze profileren zich op duurzaamheid, inclusiviteit, de maatschappelijke thema’s van de toekomst, de jonge generatie. Ik heb natuurlijk veel bij de talkshows gezeten in het voorgaande jaar over de jongereninspraak en dat deed ik goed.”

Geen ervaring

Er is veel kritiek op dat ze geen ervaring heeft. “Ik heb niet nul presentatie-ervaring, maar dan in het bedrijfsleven. Dat is anders, bijvoorbeeld als dagvoorzitter en gespreksleider.”

Critici hebben medelijden met Sven Kockelmann dat hij naast iemand zonder talent is gezet. Onzin, vindt Talitha. “Jij werkt toch ook liever met een leuke vrouw naast je?”

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen