Francis van Broekhuizen: ‘Moet je niet naar de ic, Diederik Gommers?’

Francis van Broekhuizen vindt dat Diederik Gommers niet echt geloofwaardig overkomt. Ze heeft zich vaak afgevraagd waarom hij om de haverklap in talkshows zit, als het er écht zo slecht voor staat.

Francis van Broekhuizen en Diederik Gommers © RTL

Het is voor operazangeres Francis van Broekhuizen, die de afgelopen maanden te zien was als vast panellid in de Beau van Erven Dorens-quiz RTL Exclusief, heel begrijpelijk dat mensen in het afgelopen jaar talkshowmoe werden. Het ging in de praatprogramma’s wel héél veel over corona, vindt ze.

Diederik op de ic

Het verbaasde Francis met name dat ze zo vaak artsen voorbij zag komen in de talkshows. “Mensen worden natuurlijk gek van die talkshows omdat het altijd maar over corona gaat. Ik dacht ook: moet Diederik Gommers niet op de ic werken? Het is daar toch zo druk? Dan schiet de balans soms door.”

Francis wordt daar wel een beetje sceptisch van. Als je het ergens razend druk mee hebt, dan ga je niet continu in een talkshow zitten, denkt Francis. “Ik heb geen werk in de opera, ik heb nu niet veel anders te doen dan bij Jinek aan te schuiven, maar die dokters hebben kennelijk ook tijd zat.”

Bomvolle studio’s

Thuis mag je maar één persoon ontvangen, maar de talkshowstudio’s zitten bomvol. Is dat niet gek? “Een beetje wel. Ik word wel voor elke opname getest met een snel- test. In de afgelopen drie weken heb ik al vijftien keer een staaf in mijn neus gehad.”

Zelf is Francis de koningshuisdeskundige van Jinek. “Ik denk dat Eva Jinek dacht: hoe krijgen we Francis hier aan de tafel? Voor die tv-makers ben ik toch een vondst, denk ik. Er heerst een ontzettend leuke sfeer bij Jinek en voor mij is het een uitje.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen