Piet Paulusma wil niet op televisie achter tornado’s aanrennen

Piet Paulusma ambieert absoluut geen carrière als tornadojager. De kans dat we hem bij Omroep MAX terugzien in een serie waarin hij hysterisch achter tornado’s aan rent, is dan ook nihil.

Piet Paulusma © Roland J. Reinders/MAX

Met name in de Verenigde Staten zijn er veel weerfanaten die het geweldig vinden om tornado’s achterna te jagen en het spektakel van dichtbij te zien. Piet Paulusma, die tegenwoordig weerman is bij MAX, moet daar echter niet aan denken. Hij is totaal geen fan van extreem weer.

Ellende

Piet vindt het leuk als het stormt of regent, maar niet als het weer tot ellende leidt. “Ik vind het mooi om te zien hoe grillig de verschillen in het weer kunnen zijn.Ik hou wel van mooi zomerweer hoor, het kan mij niet warm genoeg zijn. Maar ik hou niet van weerssituaties waar veel ellende uit voortkomt”, vertelt hij aan de Party.

Van dat soort situaties wordt Piet altijd heel naar. “Vorige week is er een grote kas van een kweker in Naaldwijk ingestort door de sneeuw. Dat soort dingen vind ik heel erg vervelend.”

Geen tornadoserie

De Party vraagt zich af of Piet geen zin heeft in een spannende tornadoserie. “Sommige van je collegaweermannen, zoals meteoroloog Reinier van den Berg, jagen in het buitenland achter tornado’s aan. Is dat soort ’weermanjoumalistiek’ ook iets voor jou?”

Nee, antwoordt Piet. “Ik vind orkanen en tornado’s ontzettend fascinerende natuurverschijnselen, maar ze veroorzaken vaak veel ellende. En dus verwijs ik even terug naar de vorige vraag, haha. Ik ben simpelweg geen liefhebber van weersystemen die ravage aanrichten.”

Niet met pensioen

Wel blijft Piet graag nog heel lang het saaie Nederlandse weer voorspellen. “Ik denk niet na over stoppen. Ik heb ook geen leeftijd in mijn hoofd waarop ik zou willen ophouden. Het kan zomaar opkomen, maar ik heb geen stip aan de horizon gezet wat dat betreft.”

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen