Fons van Westerloo verklaart waarom Linda de Mol faalt als Net5-baas

Het verbaast Fons van Westerloo niet dat Linda de Mol nog niet is geslaagd als creatief directeur van Net5. Ze schotelt de kijker het verkeerde programmapakket toe, denkt de voormalig topman van zowel RTL als SBS.

Linda de Mol © Cornelie Tollens

Linda de Mol is door haar overstap naar SBS 6 al lang niet meer de tv-ster met de hoogste kijkcijfers, maar wel komt haar nog altijd de titel van tv-koningin toe. Waar ze als presentatrice tot de absolute top behoort, komt ze als zenderbaas vooralsnog minder uit de verf. ‘Net5 powered by LINDA.’ werd niet het succes waar ze op hoopte.

Oude tijden herleven niet

Er was een tijd dat Net5 dé vrouwenzender van Nederland was: in de hoogtijdagen wist zelfs de Amerikaanse serie Desperate Housewives er meer dan 1 miljoen kijkers te boeien. Ook programma’s als Expeditie Robinson, Grenzeloos Verliefd, Het Blok en Peking Express waren er grote hits.

Nu probeert Linda de Mol het succes van toen terug te brengen met programma’s als Ladies Night, Over Gewicht en De K van Karlijn. Echt succesvol is het allemaal niet, maar waar komt dat door?

Fons verklaart floppend Net5

Fons van Westerloo geeft dit weekend in zijn Telegraaf-column een verklaring voor het uitblijven van het succes. “Met alleen Nederlandstalige programma’s kom je er niet. Wel met de juiste combinatie van aangekochte series en nationaal product”, zegt hij.

Het schort dus aan buitenlands drama, meent Fons. Het is echter lastig om dat anno 2021 binnen te halen, stelt hij. “Op vrouwen gerichte, nieuwe internationale series zijn vandaag de dag veel moeilijker te verkrijgen, want ze gaan nu eerst naar de betaalkanalen.”

Linda de Mol reageert

Linda liet vorige week in de Volkskrant nog weten dat het allemaal iets lastiger is dan ze verwacht had. “Het gaat met vallen en opstaan, het is moeilijker dan ik dacht. Het is niet zo dat alle lezeressen van Linda een op een naar Net5 kijken”, zegt ze.

“Om dat te bereiken moet je eerst zo veel aandacht creëren. Bij tv-kijkers zit je met vaste patronen, dat is moeilijk te doorbreken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen