‘Tv-ruzie Emma Wortelboer en Thierry Baudet in scène gezet’

De televisieruzie die Emma Wortelboer en Thierry Baudet hadden tijdens de opnames van haar politieke rubriekje in De Vooravond, is in elkaar gezet. Dat vermoedt televisiekenner Patty Brard.

Emma Wortelboer en Thierry Baudet © NPO, RTL

Emma Wortelboer heeft een rubriekje in de talkshow van Fidan Ekiz en Renze Klamer waarin ze op nogal irritante wijze bekende politici interviewt. Zo sprak ze onder meer met Thierry Baudet, maar dat gesprek kwam niet echt lekker uit de verf. Sterker nog: de Forum voor Democratie-voorman stapte boos op en noemde haar zo ongeveer harteloos.

Stunt

Patty Brard gelooft er he-le-maal niets van, zei ze zaterdagavond in Shownieuws. “Mag ik even? Ik geloof hier dus geen zak van. Ik denk echt dat dit een soort stunt van Baudet, Wortelboer of hen beiden is om te laten zien hoe satirisch en grappig ze wel niet zijn.”

De gracieuze tv-diva heeft sowieso weinig met Emma. Ze slachtte het tv-talent in de lente van 2019 volledig af nadat ze zo hysterisch zat te schreeuwen bij het Songfestival. “Ik kan me hier zo aan ergeren. Welke dealer heb je? Hou eens op”, bitchte ze. Emma daarna woest: “Dat gaat niet eens over de inhoud. Dat vond ik wel het laagst.”

Grote mond

Hoe kijkt Patty twee jaar later naar Emma? “Iedereen weet dat ik een grote mond heb gehad over Emma Wortelboer na het Songfestival destijds, maar groter dan haar mond kon al niet, dus er moest wel iets van gezegd worden vond ik”, zei ze gisterenavond.

Ze vervolgde: “Na het Songfestival-geblèr was er in elk geval De Slimste Mens en toen dacht ik: ook hier zitten een paar opmerkingen waarvan ik denk: moet je die echt maken? Moeten we nou echt weten of hoe-heet-ie geïnteresseerd is in vag*na’s? Ze is hysterisch.”

‘Zó slecht’

Patty besloot Emma toch maar weer eens kans te geven, maar dat heeft ze nu al verpest “Ze had in elk geval wel op mij weer een iets betere indruk, ik dacht: give it the benefit of the doubt, Patty, laten we eens even kijken wat die Emma Wortelboer nou kan.”

“En dan zie ik dit (het Thierry-interview, red.) en ik geloof niet dat het waar is, maar áls het waar is, dan vind ik het zo slecht gedaan, dat ik denk: vróuw! Moet ik nou weer helemaal terug naar af?”

Stoeph*er

Ook haar Shownieuws-collega Ronald Molendijk was niet onder de indruk. “Ik zou niet goed weten wat Emma Wortelboer daadwerkelijk kan. Wat is haar bijdrage aan de maatschappij tot nu toe?”

Na de uitzending van Shownieuws zat Patty nog op Clubhouse, waar kamergenoot Jan Roos Emma een ‘niet-getalenteerde stoeph*er’ noemde. Patty: “Emma Wortelboer gaat mij morgen háten, we gingen lós over die vrouw.”

Fragment

De bewuste tv-ruzie:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen