Felle kritiek op De Vooravond na aankondiging Wopke Hoekstra

Ruim een week na zijn optreden bij M, zit CDA-voorman Wopke Hoekstra vanavond in De Vooravond. De aankondiging van het interview doet nu al behoorlijk wat stof opwaaien.

Wopke Hoekstra © M

Het programma van Fidan Ekiz en Renze Klamer kondigt aan het met Wopke Hoekstra ook over luchtigheden te hebben. “In aanloop naar de verkiezingen een reeks lijsttrekkergesprekken in De Vooravond. In de eerste editie: Wopke Hoekstra. We bespreken onder meer de grote rol die sport in zijn leven speelt en zijn ambitie om Mark Rutte op te volgen als premier.”

‘What the actual f*ck?’

Het komt De Vooravond op behoorlijk wat kritiek te staan. “Ik haat dit programma met een passie. Human interest interviews met politici zouden verboden moeten worden op de NPO”, zegt politicoloog Yernaz Ramautarsing.

De Correspondent-oprichter Rob Wijnberg: “Kortom: een gesprek over het relletje van de dag en het enige waar we in Nederland niet over stemmen.”

Cabaretier Dolf Jansen: “Heee De Vooravond! What the actual fuck? ‘De grote rol die sport in zijn leven speelt’?! ‘Zijn ambitie om…’?!! Is er nog plek voor wat échte vragen? #klimaatcrisis #coronaclusterfucks #toeslagenaffaire #institutioneelracisme #schaatsenmetSven. Ik noem maar wat hè…”, zegt hij.

Koffietijd

En zo gaat de kritiek nog wel even door. “Oh, dan hoor ik zijn ideeën over corona, ons belastingenstelsel, kinderopvang, onderwijs, defensie en gezondheidszorg wel bij Koffietijd”, zegt Sander Schimmelpenninck.

Ook minder bekende Nederlanders laten van zich horen. “Hoe verwacht je dat het electoraat ooit verstandige stembus-keuzes gaat maken als je ze alleen maar hersenloos entertainment voert?”, zegt fotograaf Marco.

En John: “Vermoeiend. Moderne campagnemachines hebben het vermogen om driedimensionale personen te verplatten tot (van wat zij vinden) de meest electoraal succesvolle eigenschappen (zijn).”

Tweet

De Vooravond is vanavond om 19.00 uur te zien op NPO 1. De bewuste vooraankondiging:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen