Eva Jinek wordt bij RTL 4 hét gezicht van de verkiezingen

Eva Jinek wordt hét centrale gezicht van alle uitzendingen die RTL 4 gaat maken over de naderende Tweede Kamerverkiezingen. Ze gaat intensief samenwerken met het RTL Nieuws.

Eva Jinek © RTL

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 17 maart. De drie grote pijlers van RTL 4 in aanloop naar en op die dag zijn het RTL Verkiezingsdebat op zondag 28 februari, de talkshow Jinek & RTL Nieuws: De Strijd om de Kiezer op werkdagen en de climax op woensdag 17 maart: RTL De Uitslagenavond.

RTL Verkiezingsdebat

Tijdens het RTL Verkiezingsdebat, traditioneel het eerste live tv-debat op weg naar de Tweede Kamerverkiezingen, zullen zes lijsttrekkers hun opwachting maken. Onder leiding van politiek verslaggever Frits Wester en RTL Nieuws-presentatrice Jetske Schrijver gaan ze met elkaar in debat op de thema’s klimaat, diversiteit en corona-aanpak.

De voor- en nabeschouwing is in handen van Eva Jinek. Vanuit Studio Plantage bespreekt zij de verwachtingen en inzichten van het debat met haar gasten en schakelt ze live met de debaters in het Amsterdamse Felix Meritis.

Dagelijkse talkshow

De reguliere Jinek maakt van maandag 8 maart tot en met donderdag 18 maart plaats voor de talkshow Jinek & RTL Nieuws: De Strijd om de Kiezer. “Alle belangrijke lijsttrekkers en politici komen langs. Samen met de politiek verslaggevers van RTL Nieuws – Floor Bremer, Marieke van de Zilver, Fons Lambie en Frits Wester – en de vaste politiek commentatoren van Jinek, bespreekt Eva Jinek alle ins en outs van de verkiezingen met haar gasten.”

RTL Nieuws-presentatoren Pepijn Crone en Antoin Peeters wisselen elkaar af als duiders van alle feiten en cijfers en bespreken de onderzoeken en peilingen die worden gehouden onder de Nederlandse kiezers. “Politiek verslaggever Jaïr Ferwerda volgt het laatste campagnenieuws. En RTL Nieuws-verslaggevers Sander Paulus en Robin van Hijfte gaan in het land in gesprek met de kijker.”

“Naast alle feitelijke ontwikkelingen is er in de show ruimte voor persoonlijke gesprekken en analyses en wordt elke uitzending afgesloten met een vrolijke noot in de vorm van cabaret.”

RTL De Uitslagenavond

Op woensdag 17 maart komt alles samen in een ‘spannende, avondvullende show’ waarin de kijker de uitslagen van deze historische verkiezingen van minuut tot minuut kan volgen. Vanaf 18:00 uur al bij RTL Nieuws, Editie NL en RTL Boulevard en vanaf 20:30 uur in RTL De Uitslagenavond.

Eva Jinek en Fons Lambie voeren het gesprek aan tafel en Antoin Peeters duidt alle cijfers en ontwikkelingen die gedurende de avond binnenkomen. Tussendoor wordt er live geschakeld met (politiek) verslaggevers van RTL Nieuws, zij volgen de uitslagen op diverse locaties in het land.

Naast deze drie speciale producties verslaat RTL de strijd om de kiezer uiteraard ook in de vaste actualiteitenprogramma’s op tv en online: RTL Nieuws, Editie NL, RTL Boulevard en bij RTL Z.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen