Eva Jinek stelt gasten teleur: ‘Sorry, vanavond geen viroloog aan tafel’

Veel talkshowkijkers zijn behoorlijk moe van al die continu terugkerende tv-virologen aan tafel. Eva Jinek had woensdag eindelijk eens een viroloogloze uitzending, maar ook dat was weer niet goed.

Gerard Spong, Eva Jinek en Mark Tuitert © RTL

Eva Jinek had het met schaatser Mark Tuitert over de mogelijkheden voor een Elfstedentocht. Hij denkt dat je prima naar buiten kunt ondanks het coronavirus. “Als iedereen gezond verstand gebruikt, dan gaat het volgens mij prima.”

Buitenlucht

Virologen denken daar anders over en wijzen erop dat het gure winterweer een katalysator is voor corona. Eva: “Ik wist dat niet dat het virus juist gedijt in de kou, daar had ik niet over nagedacht. Ik had steeds in mijn hoofd zitten: buiten kan mij minder overkomen.”

Mark: “Ja, dat heb ik ook eigenlijk. Zo voelt het bij mij ook wel. Weet je, als we allemaal afstand houden buiten, buiten sporten en plezier hebben… Dat geeft zo veel. We zitten nu binnen en moeten op van alles letten. Het is ook even lekker om eruit te gaan. Vrijheid.”

Viroloog Tuitert

Vervolgens stelde strafpleiter Gerard Spong aan Mark een vraag over corona. “Mag ik even wat vragen? Er werd gezegd dat het virus niet van de hitte houdt, maar dat virus komt ook in Brazilië en Zuid-Afrika voor. Bij mijn weten is het daar tamelijk warm. Hoe zit dat nou?”

Mark: “Ja, ik ben geen viroloog.”

Eva: “We hebben toevallig vanavond, Gerard, geen viroloog aan tafel. We hebben áltijd een huisviroloog, maar nu… Nee, we weten het niet.”

Heerlijk

Tafelgast Michiel Vos: “Het is al de tweede vraag die we niet weten vanavond.”

Eva: “Ja, maar het is toch ook heerlijk om dat gewoon toe te geven? Mensen hebben de neiging om aan een talkshowtafel altijd te zeggen dat ze het wél weten of ze verzinnen het. En we gaan het niet verzinnen, we weten het niet.”

Gerard: “Oké, nou ja, morgenavond misschien.”

Eva: “Uiteraard, dan komt de follow-up.”

Terugkijken

Mark Tuitert bij Jinek over een groot coronaproof schaatstoernooi in Thialf:

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen