Diederik Ebbinge vult kieswijzer in als ‘asociale klootz*k’: rechts aan kop

NPO-ster Diederik Ebbinge, bekend van De Luizenmoeder en Promenade, heeft de StemWijzer ingevuld alsof hij een ‘asociale klootz*k’ is. Er verschenen vervolgens allemaal rechtse partijen aan kop, zegt hij.

Diederik Ebbinge © NTR / Wim Kluvers

Nu de Tweede Kamerverkiezingen naderen kan men ook weer veel kieswijzers invullen. Eén daarvan is de StemWijzer, waarbij men aan de hand van dertig stellingen de politieke voorkeur kan testen. Het leek Diederik Ebbinge leuk om deze kieswijzer eens in te vullen alsof hij een heel erg asociaal iemand is. De uitslag verbaasde hem niets.

Asociale klootz*k

Kennelijk had Diederik wat tijd over en daarom besloot hij zich eens te verplaatsen in iemand die heel dom is. “Ik dacht laat ik eens de rol van een enorme domme asociale klootz*k spelen en dan een kieswijzer invullen, kijken wat er gebeurt…”, vertelt hij op Twitter.

Hoe heeft Diederik de vragenlijst dan ingevuld? “Een makkie, alleen maar aan je zelf denken, zwart/wit denken, nergens een tweede gedachte over hebben en boosheid vanuit mislukte frustratie opwekken. Dan ben je er eigenlijk al.”

De uitslag verbaasde Diederik uiteraard niets. De StemWijzer tipte het asociale alter-ego van Diederik om op Forum voor Democratie (82 procent), Code Oranje (80 procent), PVV (79 procent) of JA21 (78 procent) te stemmen.

Kritiek

Het komt Diederik op flink wat kritiek te staan. “Ik heb een van deze partijen in mijn top 3 van de stemwijzer, ben ik nu een enorme domme asociale klootzak?”, zegt Koen bijvoorbeeld. Myrnada daarop: “Als je erop stemt wel. Racisme is geen mening.”

En Smilla: “Dus je bedoelt dat mensen die op deze partijen stemmen, dom en asociaal zijn? 🤔 Dat vind ik nogal een uitspraak…. Ik stem er ook niet op maar om dan mijn medemensen dom en asociaal te noemen…‼️”

Bas: “Dus jij vind mij een enorme domme asociale klootzak? En dat is dan gebaseerd op wat precies? Dat ik FvD stem?”

Tweet

De tweet van Diederik:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen