Dennis Schouten overweegt media-exit: ‘Tv-zenders willen mij niet’

Dennis Schouten overweegt serieus om zijn carrière in de media aan de wilgen te hangen. Hij ondervindt dat de mainstream media niet meer zitten te wachten op pittige presentatoren zoals hij.

Dennis Schouten Bron: YouTube

Er was een tijd dat de televisiegidsen volstonden met sensatie-tv, maar Dennis Schouten-achtige types worden in deze gevoelige tijden niet meer omarmd. “Het is een lastige tijd nu, ook omdat er steeds minder vraag is naar mijn type op tv. Daar worstel ik mee”, zegt de RoddelPraat-presentator tegen het AD.

Duw- en trekwerk

De mainstream media zijn door de jaren heen héél saai geworden, vindt Dennis. “Alles moet tegenwoordig gemaakt worden met warmte, liefde en mooiheid. Vroeger had je Bart de Graaff op tv, Willibrord Frequin, programma’s met een beetje duw- en trekwerk. Wat heb je nu nog in die stijl? Dat is er bijna niet meer.”

“Ik heb een stijltje dat uitsterft, realiseer ik me. Mijn show op YouTube samen met Jan Roos is niet het meest beschaafde en fatsoenlijke programma, dat weet ik ook. Geen enkele mediabaas gaat dat nu op zender nemen. Ze zijn doodsbang wat er gebeurt in deze periode, in tijden van Black Lives Matter en LHTBI. Het is lastig met mijn stijl.”

Dennis deugt niet

Dennis wordt een beetje kriegel van al dat gedeug overal. Hij voelt zich er niet thuis bij. “Het vak vind ik prachtig, maar ik verafschuw de vriendjespolitiek, het moeten deugen en de behoefte aan beroemdheid.”

Al met al wil hij er dus mee nokken. “Weet je dat ik dit nog aan niemand heb verteld, behalve aan Wilfred Genee? Komend jaar bepaal ik of ik doorga in de media of stop. En dan ook echt stop, hè? Ik heb dit nu vijf jaar gedaan en wat je er ook van vindt, het was wel succesvol. Maar de mediawereld is er steeds meer een waar ik niet gelukkig van word.”

Het lange AD-interview waarin Dennis Schouten uitgebreid vertelt over zijn leven en carrière kunt u lezen in het AD.

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen