Britt Dekker: ‘RTL 5 is het afvoerputje van de televisie’

Britt Dekker wilde na haar deelnames aan Take Me Out en Echte Meisjes in de Jungle in 2009 en 2010 niet te lang blijven hangen bij RTL 5. Die zender is het afvoerputje van Hilversum, bitcht ze.

Britt Dekker © Ruud Baan

Die programma’s betekenden haar doorbraak en al snel kwam Britt Dekker erachter dat er misschien wel een tv-toekomst in het vooruitzicht lag als ze zich iets breder zou ontwikkelen. “Pas toen ik steeds vaker op tv kwam, ook in talkshows, dacht ik: ik moet mezelf gaan ontwikkelen. Dat hoort erbij, in dit vak”, zegt ze in de Volkskrant.

Afvoerputje

Om bij het onderontwikkelde RTL 5 te blijven hangen, zag Britt niet zitten. “RTL 5 is het afvoerputje van de televisie. Als die zender een land was, was het Salou of Chersonissos. Daar is niets mis mee, je kunt er veel plezier hebben. Maar je moet er niet blijven hangen, want dan raken mensen op je uitgekeken. Je moet je ontwikkelen.”

Ze werd uiteindelijk omarmd door grote namen uit de entertainmentwereld, zoals Matthijs van Nieuwkerk en Youp van ’t Hek. Toch noemde Matthijs haar wel een dom blondje. “Zelf heb ik altijd gedacht: ik ben niet dom, ik heb geen algemene kennis.”

NOS-app

Bij RTL 5 kwam ze nog heel dom over. “Ik was nog geen 20, mijn wereld bestond uit paarden, honden en de muziek van Nick & Simon. Ik wist niets over de verkiezingen in Amerika en dat soort dingen. Dat zou je ook dom kunnen noemen, dus Matthijs had ergens wel gelijk.”

Al snel kwam alles goed. “Ik ben kranten gaan lezen en heb ik de app van de NOS gedownload.”

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen