De Vooravond is terug: Fidan overwint haar angst, Marcel is nu een hond

De vooravond van NPO 1 stemt sinds gisteren weer wat vrolijker. Het peinzende gezicht van Margriet van der Linden is namelijk weer ingeruild voor het vrolijke tv-duo Fidan Ekiz en Renze Klamer.

Fidan Ekiz © NPO

Fidan Ekiz, die de Margriets van deze wereld periodiek een rolberoerte bezorgt met haar politiek incorrecte uitspraken, hield het gisteren in de seizoensopener bij wat ditjes en datjes. Zo vertelde ze de kijkers dat ze afgelopen weekend haar angst voor schaatsen heeft overwonnen. Ze bond net als veel andere Nederlanders de schaatsen onder.

Stuk stuitje

De presentatrice deed in 2019 mee aan het tv-programma De IJzersterkste en dat is niet bepaald lekker afgelopen voor haar. “Ja, we hebben natuurlijk samen meegedaan aan De IJzersterkste, omdat ik wilde leren schaatsen om te schaatsen met mijn zoontje. Ik heb toen mijn stuitje gebroken, dus het ging meteen mis.”

Daarna besloot Fidan nooit meer te schaatsen, maar tot verbazing van collega Renze is ze daar toch op teruggekomen. Hij merkte gisteren op: “Jij hebt me volgens mij ooit bezworen bij een of ander schaatsprogramma dat je nooit meer de schaats op zou pakkeb, maar ik heb je nu wel weer zien schaatsen.”

Dat beaamde Fidan: “Ik dacht: natuurijs, wanneer gaat dit nog gebeuren? Ik moest het gewoon doen.”

Marcel is een hond

De Vooravond heeft inhoudelijk weinig veranderingen ondergaan. De slotrubriek met columnist Marcel van Roosmalen is wél veranderd. Waar hij vorig jaar nog een pratende plant was, is hij nu een pratende hond. “Psst, niet doorvertellen, maar ik ben het: de plant. Ik wilde wat anders en nu zie ik eruit als een hond. Animal Crackers, maar dan nog slechter.”

Marcel heeft zin in het komende seizoen. “U ziet het niet aan mijn snuit, maar ik sta te kwispelen. Niet zo overdreven nadrukkelijk als Fidan en vooral Renze, maar toch wel enthousiast, want het is natuurlijk eervol om naast die twee uit de lockdown te wandelen. Ze gaan weer lol maken, lekker interviewen, piano spelen, zingen en ze geven zo nu en dan een ongezouten mening.”

“Ik doe daar dan een plasje over, of niet, want alles mag en niets moet. Tot morgen, waf.”

Fragment

De slotrubriek van Marcel:

https://twitter.com/devooravondtv/status/1361389412840583168

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen