BNNVARA verbiedt Fidan Ekiz om columns te schrijven voor AD

Fidan Ekiz mag van haar werkgever BNNVARA geen columns meer schrijven voor het AD, zoals ze lange tijd heeft gedaan. De omroep wil dat ze zich uitsluitend houdt bij de presentatie van De Vooravond.

Fidan Ekiz Foto: Natalia van der Zalm

Haar laatste column schreef Fidan Ekiz vorig jaar net voordat ze met De Vooravond begon. Het presenteren van een talkshow is niet te combineren met het twee keer per week schrijven van een column, meldde ze. Wel zou Fidan de column weer oppakken als niet De Vooravond, maar de collega’s van de talkshow M op zender zijn.

BNNVARA verbiedt

Daar is echter niets van terechtgekomen, concludeert Paul van den Bosch, hoofdredacteur AD Regio. “BNNVARA stak er een stokje voor. Na drie jaar kreeg zij geen toestemming meer haar leven en mening met onze lezers en volgers te delen. Dat vinden wij vervelend, maar we kunnen er niks tegen beginnen”, zegt hij.

Waarom wil de omroep niet dat Fidan columns schrijft voor de krant? “BNNVARA is haar werkgever en blijkbaar wordt het AD als een te grote journalistieke concurrent beschouwd.”

Jammer

Heel jammer, vindt Paul het. “Het afscheid dat we eind juli dus als ‘tijdelijk’ aankondigden, is structureler geworden dan ons lief is.”

Heeft hij nog een sneer in petto? “Als ik in een heel pesterige bui zou zijn, zou ik beweren dat je bij de publieke omroep sneller een dagvoorzitter hebt gevonden voor je commerciële presentatie of symposium, dan dat je als medium toestemming krijgt iemand een column over maatschappelijke onderwerpen te laten schrijven.”

“Maar ik ben niet in een pesterige bui. Het is weekend, er ligt sneeuw en ijs, de winterzon schijnt barmhartig”, besluit hij op de AD-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen