Belachelijk gemaakte Lilianne Ploumen weigert Veronica Inside

Lilianne Ploumen heeft deze week een telefonisch optreden in de radioshow Veronica Inside van Wilfred Genee geweigerd. Een wijs besluit aangezien ze daar al weken belachelijk wordt gemaakt.

VI en Lilianne Ploumen © Radio Veronica / NPO

Zelf zal de nieuwe PvdA-leider Lilianne Ploumen er waarschijnlijk weinig van meekrijgen, maar ze wordt al weken op dagelijkse basis belachelijk gemaakt in de show op Radio Veronica. Keer op keer worden fragmentjes uit haar eerste speech als lijsttrekker herhaald, zodat Wilfred Genee en zijn sidekicks kunnen lachen om haar Limburgse accent.

Lilianne weigert VI

Tussen het uitlachen door bedachten de heren wel dat ze Lilianne graag in de uitzending wilde hebben om met haar te kletsen over het 75-jarig bestaan van de PvdA. Mogelijk heeft haar woordvoerster wél wat uitzendingen teruggeluisterd, want die wimpelde het verzoek vakkundig af, ondanks dat de PvdA wel wat pr kan gebruiken.

Sidekick Niels van Baarlen: “Ik had even de woordvoerster van mevrouw Ploumen een berichtje gestuurd.”

Wilfred cynisch: “Die was enthousiast. Dat kan niet anders. Onmiddellijk.”

Afgewimpeld

Niels had aanvankelijk nog goede hoop. “Ik had haar geappt en ze vroeg nog wel: ‘Hoe laat zou het zijn?’ Ik dacht: nouuu, er is een optie! Maar het is grappig, want het is altijd een beetje een tactiek van die woordvoerders van de politieke partijen. Die vragen altijd hoe laat het zou zijn, dan geef je een tijd en dan zeggen ze: ‘Nou, dat is jammer, dan kunnen we net niet!'”

“Ik had het daarom vrij globaal aangegeven, want dan moet er wel een moment zijn. Ik zei inderdaad van 7.00 tot 9.30 uur. Toen kreeg ik terug: ‘Je hoort van mij.’ Toen dacht ik: hé, wacht, bij de PvdA gaat de deur open! (…) Wij spreken ook altijd zo warm en hartelijk over haar. Toen kwam om 12.42 uur het berichtje: ‘Helaas, het gaat niet lukken, succes met de uitzending.’

‘Het past niet’

Sidekick Niels voelde zich een beetje geboycot door de PvdA en besloot door te vragen. “Ik heb om 12.43 uur nog wel gevraagd of het misschien aan het type programma lag, want we hebben haar al eens eerder aangevraagd en toen kregen we ook nul op rekest.”

“Toen vroeg ik: ‘Joh, is het misschien omdat ze niet bij ons wíl reageren?’ Toen kreeg ik om 12.44 uur het bericht: ‘Natuurlijk niet, het past gewoon niet morgen.'”

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen