Amanda Balk verbreekt vriendschap met Shownieuws-ster Dyantha Brooks

Amanda Balk, bekend van De Gouden Kooi en de ruzies met haar ex Afrojack, heeft haar vriendschap met Dyantha Brooks verbroken. Ze is helemaal klaar met de presentatrice van Shownieuws.

Amanda Balk en Dyantha Brooks © Shownieuws

Het gebeurt regelmatig dat Amanda Balk negatief in het nieuws komt. Dyantha Brooks, die Amanda al sinds haar jeugd kent, wordt daar dan mee geconfronteerd in Shownieuws. En juist daar is het misgegaan: Amanda vond op een gegeven moment dat Dyantha het in het programma niet genoeg voor haar opnam.

Jeugdvriendinnen

Het is jammer, vindt Dyantha. Een jarenlange vriendschap is verloren gegaan, legt ze uit in de Shownieuws-podcast. “Ik ken Amanda, omdat we allebei uit Amsterdam-Noord komen. Amanda is altijd een heel aardige meid geweest, maar ook omstreden. Het was geen muurbloempje. Als zij de school in liep, viel ze op.”

Eigenlijk had iedereen het altijd wel over Amanda, herinnert Dyantha zich. “Op een gegeven moment deed ze mee aan De Gouden Kooi, op een gegeven moment bleek ze een relatie te hebben met Afrojack en daarna met een schatrijke Griek.”

Ruzie om schatrijke Griek

Juist op die schatrijke Griek is het misgelopen. “Haar man Stravos was opgepakt door de politie. Ik presenteerde die avond Shownieuws en ik heb Amanda een appje gestuurd van: ‘Hé, Amanda, ik vind het heel vervelend en wij kennen elkaar persoonlijk goed, maar we moeten het vanavond over jou gaan hebben, want je man is opgepakt en zo rijst ook de vraag: wist je daar van af?'”

Bart Ettekoven maakte volledig gehakt van Amanda: “Zij moet hier van af hebben geweten. Je kan niet zo lang met iemand een relatie hebben en geen idee hebben wat iemand voor werk doet.”

Afzijdig

Dyantha probeerde zich er in de uitzending niet te veel mee te bemoeien. “Ik ben daar dus een beetje van weggebleven, omdat ik dacht: we hebben jou als bladenman al aan de desk, ik hou me een beetje afzijdig”, zegt ze tegen Bart.

Juist die zwijgzaamheid werd door Amanda niet op prijs gesteld. “Toen kreeg ik achteraf van haar een appje van: ‘Ik ken jou al zó lang. Dat jij mij niet beter hebt verdedigd, dat jij mij niet beter kent dan dit… Ik schrik daar gewoon van. Ik ben de afgelopen dagen heel erg geschrokken van de media. Ik had heel veel verwacht, maar dit niet van jou.'”

Breuk

Het leidde tot een breuk tussen Dyantha en Amanda. “Dat was het einde van onze vriendschap. We hebben elkaar vorig jaar december nog gezien bij de wedstrijd tussen Rico en Badr. Toen liep zij met een grote boog om mij heen.”

Uiteindelijk stapte Dyantha op haar af. “Ze reageerde toen nogal koeltjes van: ‘Ik begrijp het schat, geen probleem.’ Het was niet heel warm. Het was net voor corona, dus ze had me best een knuffel kunnen geven, maar die anderhalve meter zat er bij haar al in. Dat is een beetje waar ons laatste contact is geweest.”

Heeft Dyantha tot slot nog een leuke sneer in de aanbieding? “Mensen betichten haar ervan een geldwolf te zijn. Dat kan zo zijn. Ik bedoel: ik ken haar inmiddels ook niet meer. Ik heb haar nog nooit een relatie zien hebben met een vuilnisman.”

Shownieuws-podcast

De nieuwste aflevering van de Shownieuws-podcast kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen