Amanda Balk gaat Afrojack slopen op SBS 6: ‘Doe dit nou niet!’

De Gouden Kooi-ster Amanda Balk en de steenrijke dj Afrojack, die samen een kindje hebben, zijn verwikkeld in een media-oorlog. Afrojack ging gisteren tekeer in Boulevard, Amanda vanavond in Shownieuws.

Amanda Balk © SBS

Bart Ettekoven bracht afgelopen vrijdag in Shownieuws het gerucht dat Afrojack hun dochter Vegas (8) niet meer zou willen zien, omdat hij een nieuw leven is begonnen met zijn nieuwe vriendin. Voorafgaand aan de uitzending vroeg Shownieuws meermalen een reactie aan Afrojack, maar die wilde hij niet geven.

Op tilt springen

Na de uitzending kreeg Afrojack het op zijn heupen. “Zijn reactie was eerst dat hij niet in de publiciteit over zijn dochter wilde praten. Als je dan ’s avonds Shownieuws zit te kijken en je krijgt dit verhaal terug met best veel details erin, dan denk je ook: wacht eens even, het lijkt net of die andere partij nu wél aan het praten is”, zei Albert Verlinde gisteren in Shownieuws.

Het verhaal leek bij Amanda vandaan te komen, aldus Albert. “Als je er nuchter naar zit te kijken, denk je dat dat is gebeurd. Ik zou ook op tilt springen, eerlijk gezegd. Toen dacht hij: weet je wat, ik geef gewoon één groot interview aan onze collega’s van RTL Boulevard. Dat is vanavond geweest. Daar is hij helemaal losgegaan op Amanda.”

Boulevard vs Shownieuws

Afrojack heeft een behoorlijk felle schriftelijke reactie gegeven aan RTL Boulevard en daar is Amanda nu weer over de zeik over. “Wat krijg je dan weer: dat Amanda op de bank zit en dit aan zich voorbij ziet gaan. Het is echt een klassiek echtscheidingsdrama. Ze zijn nooit getrouwd geweest, maar dit is een scheidingsdrama waar je naar zit te kijken.”

Amanda gaat nu weer ranten bij Shownieuws. “Ze heeft meteen weer gereageerd via haar manager. Zelf kan ze niet praten. Die manager zegt: ‘Ze zit er helemaal doorheen en ze moet huilen.’ Morgen gaat ze daarom een interview hier bij Shownieuws doen, om te vertellen wat háár kant van het verhaal is. Zij zegt: ‘Luister, wat hij zegt is niet waar.'”

Onverstandig

Merkwaardig genoeg begon de hele Shownieuws-tafel te zuchten en te steunen toen het Shownieuws-interview met Amanda Balk werd aangekondigd. “Ik zie hier iedereen aan tafel puffen en steunen”, merkte Albert op.

Topfotograaf William Rutten: “Ze kunnen beter mét elkaar gaan praten in plaats van met de pers.”

Marije Knevel: “Dat meisje is 8 jaar oud, los het met elkaar op en doe het niet via de media.”

Tooske: “Zegt zij dat ze morgen niet alleen met Shownieuws gaat praten, maar ook met haar ex?”

Albert: “Dat kunnen we vragen, hè? Dat is het mooie. Als we het interview met haar doen kunnen we vragen: ‘Waarom praten jullie niet gewoon met elkaar? Wij zijn ook maar een desk die met elkaar zitten te praten over alles wat er gebeurt.’ Wij kunnen alleen met z’n allen zeggen: ‘Blijf bij elkaar zitten en ga erover praten.'”

Rattengate

Het verbaast Albert dat er nog sterren zijn die zo ordinair bekvechten in de media. “Ik vind het ook raar dat het op deze manier gebeurt. Toen ik bij Boulevard begon hebben we dat van Rob de Nijs en Belinda Meuldijk meegemaakt, rattengate, we hebben ook Jan Smit en Yolanthe gehad. Ik had het idee – en ik denk dat je dat herkent – dat mensen steeds meer met de media hebben leren omgaan en die hun branden niet meer zo laten uitslaan als we op dit moment zien.”

“Dat zou ik ook willen zeggen: ‘Jongens, leer wat er in de afgelopen 20 jaar veranderd is, je wil dit niet.’ Je wil ook niet dat die kleine Vegas er constant mee geconfronteerd wordt. De wijze raad namens iedereen hier aan de desk: ga rond de tafel zitten, praat met elkaar en wie weet heeft Amanda morgenavond al het verlossende antwoord!”

Terugkijken

De Shownieuws-uitzending van woensdagavond kunt u terugzien op KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen