Ali B na ophef over pr-filmpje politie: ‘Ik heb dit gratis gedaan’

The Voice of Holland-ster Ali B reageert op de ontstane ophef over een uitgelekt pr-filmpje van de politie waarin hij rapt. De artiest heeft hier naar eigen zeggen geen belastinggeld voor gekregen.

Ali B © William Rutten

De Nationale Politie promoot een nieuw softwaresysteem onder haar medewerkers, namelijk het RAPP-systeem. Daarvoor is een filmpje gemaakt waarop Ali B en een andere rapper aan het rappen zijn. Het was de bedoeling dat dit filmpje uitsluitend intern zou worden verspreid, maar het is een paar dagen geleden ook uitgelekt via de socials.

‘Ali verkoopt zijn ziel’

Het rapfilmpje van Ali voor de politie ziet er nogal buurthuis uit en daarom vroegen veel mensen zich af waarom hier in vredesnaam belastinggeld naartoe is gegaan. “Waarom geeft de politie hier geld aan uit?”, aldus influencer Bram Kanstein op Twitter. En: “Waarom vier je de lancering van een software systeem?”

Vervolgens ging ook GeenStijl nog eens over de stijlloze rapper heen. “Ali B verkoopt zijn ziel aan politie”, kopte de opiniesite. “De politie heeft een nieuw RAPP softwaresysteem. En daar heeft Ali B. een rap over gemaakt. Een rap over RAPP. Snapt u hem?”

Gratis van Ali

Ali reageert nu op de ontstane commotie. Het was volgens de rapper een vriendendienst en hij heeft hier naar eigen zeggen dan ook niets voor ontvangen. “Ali heeft het in dit geval gratis gedaan omdat een bekende mij dat heeft gevraagd als gunst.”

Hij vindt de kop van GeenStijl dan ook misleidend. “Ik heb dit gratis gedaan, (was ook intern gebruik) dus moet zijn Ali doneert ziel aan politie…je weet wel die mensen die ons beschermen als we bedreigd worden 👍🏽”

“Mochten jullie ook interesse hebben als GeenStijl, dan zal daar natuurlijk een stijlloze gage tegenover staan ❤️.”

Filmpje

Het bewuste rapfilmpje:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen