Wouke van Scherrenburg in Op1: ‘Doodsbang hier corona op te lopen’

Wouke van Scherrenburg zat woensdagavond met angst en beven aan de talkshowtafel van Op1. Ze vreesde namelijk om tijdens de uitzending corona op te lopen. Dat gaf ze toe in het programma op NPO 1.

Wouke van Scherrenburg © Op1

De 74-jarige Wouke van Scherrenburg zat aan tafel om te praten over haar nieuwe tv-programma De strijd om het Binnenhof. Ze twijfelde aanvankelijk of ze wel wilde komen, maar ging toch overstag omdat ze graag haar televisiereeks wilde komen promoten. Voor die 7 minuten durende pr-praat zit ze de komende week echter wel in de zenuwen.

Twijfel

Presentatrice Carrie ten Napel onthulde dat Wouke niet op haar gemak in de uitzending zat. “Je twijfelde om hier vandaag aan tafel te komen vanwege die Britse variant. Maakt je dat zo angstig?”

Wouke daarop: “Het is niet alleen de Britse variant, maar elke keer als ik ergens geweest ben, waarvan ik zelf wel weet dat het veilig is, denk ik na een week: ah, dit heb ik ook weer gehad. Ik ben gewoon echt heel erg bang om besmet te raken, want ik ben een risicogroeper.”

Russische roulette

Als ‘risicogroeper’ ziet Wouke een avondje Op1 naar eigen zeggen als Russische roulette. “Toen dacht ik: zal ik nou wéér Russische roulette gaan spelen en weer aan die tafel zitten? Maar ik heb tot nu toe heel goed het mondkapje op gehad en goede afstand gehouden met allemaal, dus dan hoef ik alleen maar één week af te tellen en dan heb ik dit ook weer overleefd. Daarna ga ik in totale lockdown.”

De politiek journaliste vreest af en toe de lente niet te halen. “Ik ben echt bang voor die besmetting. Ik ben 74 en hoef die ic bijvoorbeeld niet op. Wat moet ik daarna nog? Dat is dan gewoon einde verhaal. Ik vind het heerlijk om hier te zijn, maar ik zou ook heel blij zijn als het volgende week woensdag is en ik kan constateren: het ging inderdaad goed.”

Fragment

Wouke van Scherrenburg in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen