Wilfred Genee kwetst schrijfster Simone van der Vlugt in radioshow

Wilfred Genee heeft bestsellerauteur Simone van der Vlugt gekwetst in zijn show op BNR Nieuwsradio. Ondanks haar staat van dienst én dat ze uitgenodigd was als co-host, gaf Wilfred aan haar niet te kennen.

Simone van der Vlugt © Tijd voor MAX

Thrillerschrijfster Simone van der Vlugt kwam in de meest recente aflevering van de radioshow The Friday Move opdraven als co-host van Wilfred Genee. Ze heeft flink wat bestsellers op haar naam staan, maar door Wilfred werd ze behandeld alsof ze een soort onbekend talent is. Hij gaf aan haar niet te kennen.

Gekwetst

Wilfred tegen zijn luisteraars: “Simone van der Vlugt is vanmiddag mijn co-host, ze heeft al meer dan 40 boeken op haar naam staan en van haar thrillers werden in totaal meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Ik hoop niet dat je beledigd was door de intro dat ik je eigenlijk niet zo kende. Dat is echt heel erg. Dat zegt iets over mij, of niet Simone?”

Simone: “Ja, dat zegt zeker iets over jou, want ik heb zes jaar geleden ook bij jou in de uitzending gezeten.”

Wilfred: “Echt waar?”

Simone: “Ja en daar heb ik heel warme herinneren aan, dus ik ben wel een beetje gekwetst nu.”

‘O mijn god’

De schrijfster zei dat natuurlijk met een knipoog, maar er zat wel een kern van waarheid in. “O, mijn god. Dat is een ernstig begin dit”, merkte Wilfred op.

Simone: “Ja, dat wordt een lange tweeënhalf uur Wilfred.”

Wilfred: “Nee, ik ga blind op mijn eindredactrice. Marije zei: ‘Ik heb Simone aan de lijn gehad en die was zo verschrikkelijk enthousiast en positief, díe moeten we als co-host hebben.'”

Geen thrillerlezer

Vindt Wilfred het niet gênant dat hij Simone niet kende, terwijl hij haar al eens geïnterviewd heeft? “Dan heb ik waarschijnlijk destijds ook tegen je gezegd dat ik niet zo’n thrillerlezer ben.”

Simone: “Ja, speciaal daarvoor ben ik ook historische romans gaan schrijven, maar die heb je ook gemist denk ik.”

Wilfred: “Ik ga niet zeggen dat ik geen boeken lees, want dan loopt Thierry Baudet weer weg. Dat heeft hij ooit gedaan toen ik dat riep.”

Simone: “Nee, zo ben ik niet hoor.”

Podcast

Het bewuste fragment hoort u aan het begin van The Friday Move:

Tijd voor MAX

Simone van der Vlugt was afgelopen september nog te gast in de vijfuurshow Tijd voor MAX. Die aflevering kunt u hier terugkijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen