John de Mol nog niet tevreden over ochtendeditie Hart van Nederland

De ochtendeditie van Hart van Nederland wordt verschrikkelijk slecht bekeken. Het SBS 6-nieuws trekt ’s ochtends zo’n 30 tot 50 duizend kijkers. Uiteraard is John de Mol daar niet tevreden over.

Hart van Nederland Foto: William Rutten, SBS 6

Op de vraag of John de Mol tevreden is over de vroege Hart van Nederland, zegt hij tegen Telegraaf TV: “Ik ben niet zo gauw tevreden, want tevreden ben je als alles perfect is, maar ik ben ook zeker niet ontevreden. We zijn nu vanaf begin januari gestart, dus zijn net twee of drie weken onderweg.”

Vertrouwen

Eigenlijk weet elke tv-watcher wel dat de ochtendeditie van Hart van Nederland over een paar maanden niet meer bestaat, maar John denkt dat het nog kan lukken. “De hoofdredacteur, Marc Veeningen, is zelf pro-actief in het vaststellen van de punten waar verbeteringen mogelijk zijn.”

John denkt dat Marc er wel wat van weet te bakken. “Ik heb er dus alle vertrouwen in dat het de komende weken en maanden tot tevredenheid gaat leiden, maar ik vind wat er nu staat wel heel behoorlijk. Ik vind het prima dat wij nu ook ’s morgens vers nieuws hebben.”

Investering

Als grote zender heb je gewoon een nieuwsprogramma nodig in de ochtend, meent John. “Als je een familiezender wil zijn, dan moet je dat doen vind ik. Dat is een investering die je moet doen, maar de signalen van de kijker en de kijkcijfers die oplopen geven aan dat er kennelijk toch behoefte aan is.”

Eerder geloofde John ook enorm in de vooravondshow Dit Vindt Nederland, maar dat ging in no-time van de buis. “Misschien is dat een programma geweest dat als je het maar lang genoeg had laten staan, het misschien uiteindelijk wel gelukt had kunnen zijn, maar ja: dan moet je er zó lang mee doorgaan en dat gaat bij een commerciële zender toch een beetje wrijven.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen