‘John de Mol en Britt Dekker voor 200.000 euro schip in’

John de Mol en Britt Dekker gaan voor zo’n 200.000 euro het schip in nu ze de Belastingdienst op hun dak hebben vanwege hun omstreden Talpa-paard. Dat stelt Weekend-baas Bart Ettekoven in Shownieuws.

Britt Dekker en John de Mol © William Rutten

Britt Dekker heeft een paard ter waarde van 400.000 euro in levenslange bruikleen gekregen in ruil voor het maken van vier programma’s. Dat is loon in natura, vindt de Belastingdienst, die aast op een belastingafdracht. John de Mol heeft er nu een team van fiscalisten op gezet, onthulde Britt afgelopen weekend in Media Inside.

Twee ton

Er moet gewoon gedokt worden, verwacht Bart Ettekoven. “Er wordt gezegd dat het paard vier ton waard is en als je dat als inkomen ziet, dan zou je daar in principe 50 procent belasting over moeten betalen, of 52 procent zelfs. Dus dan zou je zeggen: dan moet er nog twee ton ergens worden afgetikt.”

Patty Brard: “Hoe dan ook: iemand gaat er wat over betalen, dat is zeker.”

Bart: “Ja, als er sprake is van verdiensten, dan moet daar belasting over worden betaald. En dat kunnen ook verdiensten in natura zijn.”

Dekhengst

Het paard wordt ook nog eens gebruikt voor zijn lucratieve zaad. Bart: “Ik heb me wel eens laten vertellen dat één zo’n scheut 10.000 euro waard is. Een paar druppels levert een hoop geld op en moet je daar dan ook belasting over betalen, is de vraag. En: voor wie zijn die druppeltjes? En de inkomsten uit die druppels? Zijn die voor Talpa of voor Britt?”

Bart zou het wel terecht vinden als Britt en John gewoon belasting moeten betalen. “Als jij je loon krijgt, dan moet je daar ook belasting over betalen en als zij dit paard krijgt…”

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen