Talkshowkoningin of niet: Wilfred Genee blijft Eva Jinek weigeren

Eva Jineks status van talkshowkoningin maakt weinig indruk op Wilfred Genee. Hij blijft uitnodigingen weigeren om op te treden in haar praatprogramma. Dat heeft hij laten weten op Radio Veronica.

Wilfred Genee en Eva Jinek © SBS, RTL

Wilfred Genee heeft een flinke opdoffer gekregen van zijn optreden in de talkshow Op1 afgelopen juni. Hij voelde zich zó in het pak genaaid door Fidan Ekiz en Jeroen Pauw dat hij sindsdien liever niet meer optreedt in praatprogramma’s. Ook Eva Jinek heeft het nakijken. Ze nodigt hem keer op keer uit, maar hij komt niet meer.

Wilfred weigert

Eva Jinek is sinds kort weer terug van haar herfststop. Vlak voor die herfststop, eind september, probeerde ze Wilfred te strikken voor een item over de Tour de France. Dat weigerde hij, omdat hij vermoedde dat het een val was van Eva en ze het eigenlijk over de Veronica Inside-rel wilde hebben. “Ik zei ook: ‘Ik kom toch niet uit een ei jongens, alsjeblieft!’”

Nu vreesde Wilfred wederom in de val te worden gelokt. Eva’s redactie vroeg hem maandag om op dinsdag aan te schuiven voor een onderwerp over de schoolsluiting tijdens corona. “Ik werd gebeld door de redactie van Eva of ik langs wilde komen om te vertellen over thuisonderwijs. Toen zei ik: ‘Ja, ik heb een ochtendshow jongens.’”

‘Een truc’

Wilfred vindt het niet geloofwaardig dat Eva hem puur en alleen voor dit onderwerp wilde hebben. “Waarom ze me uitnodigden? Omdat ik kinderen heb denk ik.”

Sidekick Niels van Baarlen: “Ja, dat hebben er toch wel meer.”

Rick Romijn: “Er zijn toch ook mensen die daar een beetje verstand over hebben?”

Niels: “Dit was een truc geweest om weer wat anders uit je te krijgen.”

Wilfred: “Ja inderdaad, wat denk je zelf?”

Rick: “Ja, weer over Fidan.”

Slecht verhaal

Niels deed vervolgens een redactrice van Jinek na: “‘Beste Wilfred, met Alice van de redactie, zou je graag over thuisonderwijs willen praten?’ Wat een slecht verhaal!”

Uiteindelijk lukte het Jinek wel om drie andere BN’ers te strikken voor dit onderwerp. Leonie ter Braak, Amara Onwuka en Rick Paul van Mulligen zaten gisteren aan tafel om te praten over hun kijk op de schoolsluiting.

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen