Tv-comeback Daphne Bunskoek van korte duur, eruit bij De Slimste

De tv-comeback van Daphne Bunskoek was van korte duur. Ze is maandagavond al na twee afleveringen uit kijkcijfermonster De Slimste Mens gevlogen. “Het is zo jammer”, sprak ze op NPO 2.

Daphne Bunskoek © NPO

Daphne Bunskoek was tot medio vorig jaar dagelijks te zien in de namiddag van RTL 4 met het programma 5 Uur Live. De Postcode Loterij, die achter het programma zat, besloot echter met SBS 6 in zee te gaan. Daar is nu De 5 Uur Show te zien, maar zonder Daphne Bunskoek. Na een halfjaar dook ze vrijdagavond ineens op als kandidaat in De Slimste Mens.

Van winnaar naar verliezer

Waar het Daphne vrijdag in haar eerste aflevering nog lukte om als winnaar uit de bus te komen, vloog ze er maandag alsnog uit. Ze nam het in de finale op tegen Sophie Hermans, maar Daphne delfde het onderspit. “Daphne, we moeten afscheid van je nemen”, merkte presentator Philip Freriks op.

Daphne: “Ja, zo snel alweer, hè Philip?”

Philip: “Ja, zo snel. Het is zo jammer.”

Daphne: “Het is zo jammer. Je leert elkaar een beetje kennen en voordat je het weet sta je weer buiten.”

Philip: “Ja, maar we krijgen er Sophie voor terug.”

Caroline bereikt de max

Voor Sophie Hermans was het haar eerste aflevering. De andere kandidaat in de uitzending van maandag, radiomaker Caroline Brouwer, won de aflevering, maar keert vanavond niet meer terug. Zij behaalde gisteren namelijk het maximum van zeven afleveringen.

Caroline: “Ik dacht echt: ik kom hier en ik ga weer en dat was hartstikke leuk, want ik ben fan van dit programma zoals je weet. Ik had nooit kunnen voorspellen dat ik hier zeven keer zou zitten, dus ik zou tegen iedereen zeggen als je uitgenodigd wordt: zeg gewoon ja, want het kan heel gek lopen.”

Huiverige BN’ers

Daarmee doelt Caroline op de vele BN’ers die niet mee durven te doen aan De Slimste Mens. Afgelopen week gaf Evert Santegoeds bijvoorbeeld nog aan dat hij absoluut nooit mee gaat doen aan het programma.

Evert in Shownieuws: “Ik heb het ooit afgekocht door een vraag te stellen, maar ik doe niet mee. Dan zal je net zien dat ik vragen krijg over Suske en Wiske ofzo, waar ik helemaal niets van af weet. Dan ben je wel heel pijnlijk aan het afgaan.”

Nieuw drietal

Naast Sophie Hermans doen vanavond ook Gallyon van Vessem en Melissa Drost mee aan De Slimste Mens. De uitzending begint om 20.25 uur op NPO 2.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen