Felix Rottenberg verwijt Peter R. de Vries ‘grote bek’ in Op1

Felix Rottenberg en Peter R. de Vries waren het maandagavond in Op1 niet eens over de rol van Lodewijk Asscher in de toeslagenaffaire. Felix verweet Peter op een gegeven moment een ‘grote bek’ te hebben.

Felix Rottenberg en Peter R. de Vries © Op1

PvdA-prominent Felix Rottenberg sprong aan de Op1-tafel in de bres voor Lodewijk Asscher, die net als een aantal andere politici onder vuur ligt vanwege de toeslagenaffaire. “Hij heeft gewoon excuses gemaakt. Echt fundamenteel. Terwijl hij in 2015 noch door de Belastingdienst, noch door zijn eigen ambtenaren werd geïnformeerd over het vraagstuk en het probleem”, aldus Felix.

Peter R. ontploft bijna

Op1-presentator Hugo Logtenberg zag Peter R. de Vries zich ondertussen opvreten: “Naast je ontploft bijna iemand hoor.”

Felix: “Laat hem ontploffen, dat wil ik graag meemaken.”

Peter: “Ik vind het inderdaad wel een beetje verbazingwekkend dat het maken van excuses voldoende zou zijn in deze kwestie.”

Felix: “Waarom niet?”

Structureel gefaald

Peter vindt dat Lodewijk structureel gefaald heeft. “Ik denk dat de geloofwaardigheid van de politiek in het geding is en als je de uitvoerende macht bent geweest in dit verhaal, allerlei signalen hebt genegeerd en je tegelijkertijd bij de PvdA zit die altijd zich erop beroept dat ze zo empathisch zijn naar de kleine man…”

“Als je op die manier zo ongelooflijk structureel gefaald hebt, dan is er in mijn ogen maar een geloofwaardige oplossing en dat is opstappen.”

Felix wees Peter er daarna op dat Lodewijk in 2015 wél adequaat heeft ingegrepen bij soortgelijke problemen bij het UWV. Peter: “Dat doet er toch helemaal niet toe? Dat is het verweer van de boef die zegt dat hij wel altijd goed voor zijn moeder heeft gezorgd.”

‘Jij hebt niet gelezen!’

Felix: “Ik weet dat Asscher als geen ander tot in de vezels van zijn onderste tenen de pijn heeft over wat er gebeurd is en hij gaat gewoon voluit het debat erover aan en biedt zijn excuses aan. Ik heb dat nog maar weinigen zien doen.”

Peter: “Je bent toch niet gekwalificeerd als je in deze functie dit hebt laten passeren?”

Felix: “Heb jij het rapport gelezen? Jij hebt het rapport niet gelezen van de commissie!”

Peter: “Nee, maar is het noodzakelijk om hier een oordeel over te hebben? Dus geen enkele kiezer kan hier een oordeel over hebben? Want die hebben het ook niet gelezen.”

Grote bek

Vervolgens verweet Felix Peter een grote bek te hebben. “Peter de Vries, jij bent een man met een aangenaam grote bek, maar dan moet je wel je stukken lezen en dat doe je niet. Waarom heb je dat rapport niet gelezen?”

Peter keek verbouwereerd, maar werd niet in de gelegenheid gesteld om te reageren. Presentator Hugo Logtenberg brak namelijk in: “Mannen, tijd voor een glas wijn straks, want we willen echt nog heel veel andere dingen bespreken.”

Fragment

Een fragment over bovenstaand onderwerp:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen