Claudia de Breij hekelt PVV, maar kan soms ook lachen om Wilders

Claudia de Breij heeft een hekel aan de opvattingen van de PVV, maar merkt dat ze soms ook best kan lachen om politiek leider Geert Wilders. Dat geeft ze aan in haar column in de VARAgids.

Claudia de Breij © Hans Peter van Velthoven

Polarisatie is volgens Claudia de Breij het vergif van deze tijd en daarom vindt de cabaretière dat we vaker moeten erkennen dat dingen naast elkaar kunnen bestaan. Ze noemt als voorbeeld haar hekel aan de PVV en het feit dat ze soms best kan glimlachen om de leider ervan, Geert Wilders.

Claudia lacht om Wilders

Claudia staat niet zo zwart-wit in de PVV-discussie. “Je kan lol hebben om Geert Wilders en tegelijkertijd van je stoel vallen van walging van het nieuwe, totaal idioot islamofobe, verkiezingsprogramma van de PVV.”

Wat vindt ze eigenlijk grappig aan Geert? “Ik moest erg lachen om zijn vondst, in het debat over de snelheid van het vaccineren in ons land, dat Nederland ‘de dorpsgek van Europa’ was. Probeer het maar eens te zeggen, met zo’n spuwend Limburgs accent. Genieten.”

Beveiliging

De cabaretière juicht ook toe dat Geert zo goed beveiligd wordt. “Je kan alles wat Geert Wilders daarin schrijft moreel verwerpelijk en juridisch aanvechtbaar vinden, en tegelijkertijd heel blij zijn dat jouw belastinggeld besteed wordt aan het betalen van zijn broodnodige beveiliging.”

Er is nóg een politicus bij wie ze dubbele gevoelens heeft: Eric Wiebes. Ze vindt hem vrij irritant, maar: “Tegelijkertijd heb ik een beetje een zwak voor hem. Die domme puppyblik van ‘oh sorry dat ik toch weer op de bank heb geplast’.”

De VARAgids-column van Claudia de Breij kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen