Rico Verhoeven schaamt zich voor ongemakkelijke overgang in Jinek

Kickbokser Rico Verhoeven voelde zich vrijdagavond in de talkshow van Eva Jinek zichtbaar ongemakkelijk toen er vlak na een emotioneel gesprek een bloedordinair fragment van hem werd ingestart.

Rico Verhoeven © Jinek

Eva Jinek sprak in haar talkshow met de moeder en stiefvader van de 18-jarige Rik van de Rakt, die vorig jaar willekeurig werd doodgestoken door een psychotische statushouder. Het was uiteraard een beladen gesprek en de overgang die daarop volgde was wel héél ongemakkelijk. Opeens kreeg de kijker een schreeuwende Rico Verhoeven voorgeschoteld.

Vuile pannenkoek

Rico Verhoeven zat aan tafel omdat hij volgende week een potje gaat vechten met zijn rivaal Hesdy Gerges. Ruim een jaar geleden kregen ze het aan de stok bij een persconferentie. Terwijl de kijker nog met een brok in de keel zat, startte Eva die heftige beelden in.

Als een hysterische Hulk schreeuwde Rico: “Vriend, jij moet gewoon je mond houden en anders moet je gewoon je handschoenen aantrekken en dan sla ik je ook gewoon de hele ring door! Kom dan, vriend! Kom nu! Kom nu! Ik sla je de hele focking… Vandaag nog! Vuile pannenkoek! Hé, pannenkoek! Laat hem komen dan, echt! Even serieus!”

Rico geneert zich

Het fragment leidde tot zichtbaar ongemak bij Rico. “Nou, voordat ik hier op in ga. Weet je, ik denk dat dit echt een moment is dat we even moeten realiseren wat écht belangrijk is in het leven. We hebben het over een focking avondklok, een quarantaine, maar kijk wat deze mensen die dan net weg zijn mee hebben gemaakt…”

“Pfff, weet je, ik zou niet met die mensen willen ruilen. Je hebt zelf kinderen en dan denk je van: wauw. Ik denk dat de moeder van Rik er zó sterk mee omgaat. Ik zou zo veel boosheid en agressie in me hebben. Ze zegt: ‘Ik ben boos op het systeem.’ Maar helemaal niet naar de persoon zelf, want die is in elk geval ziek. Ik heb het net niet kunnen zeggen, maar: heel veel respect daarvoor.”

Realisatie

De ouders van Rik zaten al niet meer in de studio. Eva: “Nee, zij moesten van tafel omdat we nu met corona niet iedereen hier laten, maar ik denk dat iedereen in deze ruimte het gevoel ook had van verbijstering dat deze mensen in staat zijn om dit zo te vertellen en er zo ruimhartig over te praten.”

Rico: “Ja, dat we dat even beseffen. Van: hé, we maken ons druk over een avondklok en dat we niet naar buiten kunnen, maar deze ouders zijn gewoon hun kind kwijt. Dat is gewoon even een heel andere realisatie.”

Lief

Eva: “Dat is ook zo. Dan voelt het ook weer zo raar om nu te gaan praten over een gozer die je een pannenkoek noemt.”

Rico: “Ja, maar het is wat het is. Ik vond het wel even fijn om het te benoemen.”

Eva: “Ik denk dat het heel lief is dat je dat zegt.”

Maar goed, waarom werd Rico nou zo boos? “Op dat moment na de wedstrijd is hij op wat voor manier dan ook daar achter de schermen te komen en gooide hij even zijn mening over de wedstrijd. Dat was voor mij de druppel die de emmer liet overlopen.”

Fragment

Rico Verhoeven in Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen