Raoul Heertje wenst paparazzi dood: ‘En Albert Verlinde is ook heel fout’

Komediant Raoul Heertje, bij het grote publiek nog altijd bekend van Dit Was Het Nieuws, haalt bizar hard uit naar paparazzi die voor bladen als Story en Privé werken. Ook Albert Verlinde krijgt ervan langs.

Raoul Heertje © NPO

Raoul Heertje vindt het een grove overschatting als mensen die schrijven voor bladen als Story en Privé journalisten worden genoemd. “Roddelpers vind ik een goed woord voor dat tuig. Toen ik jong was, was het tuig en nu ineens zijn het entertainmentdeskundigen”, zegt hij zwaar geërgerd in de podcast Knorrepodcast.

Doodswens

De komiek walgt met name van paparazzi. “Bij de begrafenis van mijn broertje lagen ze in de bosjes met fotografen. Nou, die mensen moeten gewoon dood. Dat is gewoon tuig. Het zijn mensen die verhalen bedenken. Het zijn gewoon professionele leugenaars. Nu zijn dat gewoon mensen die mogen meepraten. Dat vind ik zó fascinerend.”

Het is allemaal heel verwerpelijk, aldus Raoul. “Dat er zulke figuren zijn die het doen heb ik wel geaccepteerd, maar dat er mensen zijn die dat kopen en dat dan ook met elkaar bespreken en ook weer interessant vinden… Die mogen ook stemmen en kinderen krijgen. Ongelooflijk. Ik heb dat gelukkig niet. Het is allemaal bij elkaar geraapte bagger.”

Albert Verlinde

Albert Verlinde krijgt er ook van langs van Raoul. “Van Albert Verlinde zei iedereen dan terecht: ‘Nou, dat is een fout figuur, een leugenaar.’ En die mocht op een gegeven moment voor het NRC schrijven. Op basis van wat?! Als je zo veel liegt…”

Toch lijkt Albert best een aardige man. “Dat vind ik ook geen tegenstelling. Oplichters zijn vaak ook de allerleukste en charmantste mensen die er zijn. Omdat ze dat kunnen. Het is heel raar om net te doen of iemand die in zijn werk, gedrag of leven een l*l is, dat hij ook de hele dag een l*l is. Dat kunnen toch ook heel aardige mensen zijn?”

Grappig

Raoul vindt het heerlijk dat Albert ooit een koekje van eigen deeg kreeg. “Het enige wat ik ook grappig vond, is dat BNN hem een prijs gaf en een microfoon in die prijs had gestopt. Dan gingen ze bij Albert Verlinde thuis opnemen.”

“Hij was ziedend geworden en haalde de rechter erbij, terwijl hij zelf gewoon privéfilmpjes van bijvoorbeeld Georgina Verbaan toont. Bij hem thuis werd het aangezet en hij werd helemaal gek. Ik vond dat zó goed.”

Podcast

De Knorrepodcast met Raoul Heertje kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen