Geplaagde Op1-ster Talitha Muusse reageert op massale kritiek

De kersverse Op1-ster Talitha Muusse ligt flink onder vuur. Vanavond presenteert ze de talkshow voor de derde keer, maar trekt ze het nog wel? De presentatrice reageert voor het eerst op alle kritiek.

Sven Kockelmann en Talitha Muusse © Wessel de Groot

Talitha Muusse, die vóór Op1 nog nooit een programma heeft gepresenteerd, wordt massaal afgekraakt. Johan Derksen vindt haar heel slecht, vorige week zorgde ze niet alleen bij de kijkers maar ook bij haar gasten voor ergernis, Angela de Jong schold haar uit voor stagiaire en Rob Goossens vindt dat ze zichzelf enorm overschat.

Talitha negeert Twitter

Wat vindt Talitha ervan? Ze bekent er bij BNR Nieuwsradio niets van te weten. “Ik heb dat dus helemaal niet meegekregen. Ik heb al mijn social-media-accounts gewoon uitgezet. Af en toe kan ik het niet weerstaan om toch nog iets te tweeten, maar in principe heb ik de notifications een beetje van mijn telefoon afgegooid. Ik wil even in mijn eigen bubbel groeien met het team waarmee we werken.”

“Ik weet dat dit mijn eerste tv-presentatie is en dat is een vak op zichzelf. Natuurlijk kan ik daar een groei in maken en er superveel van leren, zoals van Sven. Ik zou er oprecht beter in willen worden. Ik denk wel van mezelf dat ik er talent voor heb, omdat ik goed kan babbelen en ik denk ook dat ik kan presenteren. Maar dat ik kan groeien, natuurlijk, dat staat buiten kijf.”

Champions League

Is het niet gek dat iemand met nul ervaring zo’n grote talkshow mag doen? “Ik ben vóór mensen met weinig ervaring in de Champions League. Dat is bijna de kern van mijn werk. Mijn hele eigen werk bestaat de afgelopen tien jaar uit jongeren plaatsen op andere plekken van de Champions League. Ik denk dat Nederland daar oprecht beter van wordt.”

Zelf vindt Talitha dat ze het wel goed doet. “Ja, goed. De uitzendingen waren heel actueel; er gebeurde heel veel. De eerste week dat ik begon was het kabinet gevallen, de tweede week braken de rellen uit. Onder die druk kwamen de uitzendingen tot stand. Ik denk dat we scherpe gesprekken hadden, ik heb de vragen gesteld waarvan ik zelf denk: dat zijn de vragen die ik zou willen horen als kijker.”

Bizar

Toch moet Talitha bekennen dat ze het zelf ook wel bizar vindt dat ze uit het niets zo’n grote talkshow mag hosten. “Ik dacht wel echt bij de eerste uitzending: ik ga helemaal dood, waar ben ik aan begonnen? Zo spannend! Het is ook een onwijze eer om op zo’n podium te zitten en dan naast instituut himself Sven Kockelmann. Dat is echt bizar.”

“Het is een enorme kans en ik besef ook wel dat het een enorme stap is. Het is een enorm grote stap die je in een keer mag maken. Hoe vet is dat? Dat is toch gewoon een meisjesdroom?”

Verbeterpunten

Wat zijn volgens Talitha zelf haar verbeterpunten? “Dat is ontspannen worden, maar ook de wijze waarop je mensen interrumpeert en vragen opbouwt. Ik heb heel erg de neiging om gelijk mijn eigen analyse in de vraag te gooien, maar de vraag is ook of dat voor de kijker fijn is. Maar ook de onderlinge chemie met Sven heeft tijd nodig om te groeien.”

Hoe vindt Sven dat ze het doet? “Hij vond het goed gaan.”

En welk rapportcijfer geeft ze zichzelf? “Ik denk een 7. Dat vind ik een lekker begin en daar kan ik op voortbouwen. Het streven is een 10.”

Talitha op BNR

Het interview met Talitha op BNR:

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen