Rancuneuze Rick Romijn: ‘Media Inside wordt helemaal niets’

Rick Romijn, de sidekick van Wilfred Genee op Radio Veronica, denkt dat het nieuwe NPO 3-programma Media Inside van Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen genadeloos gaat floppen.

Media Inside © BNNVARA, Talpa

Media Inside is een soort mediavariant op Veronica Inside: elke zondag nemen Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen de afgelopen mediaweek door. De eerste aflevering stond eergisteren als een huis en ook de kijkcijfers waren met 361.000 kijkers in orde. Toch denkt Rick Romijn dat het binnen ‘no time’ over en uit is voor Media Inside.

‘Dat wordt niks’

Het is gewoon een mislukking in de dop, aldus Rick op Radio Veronica. “Dat wordt niks. Dat hoor je nu al dat het niks wordt. Die Roosmalen vind jij hartstikke leuk, maar ik vind het…”

Wilfred Genee onthulde daarop dat het pessimisme van Rick gebaseerd is op rancune: “Je hebt hem gestalkt. Jawel, je hebt hem lastiggevallen. Je hebt hem regelmatig lastiggevallen toen hij wat negatiefs over jou geschreven had.”

Rick: “Over ons, ja. Maar hij heeft een heel negatieve teneur in zijn stem en op een gegeven moment zijn de mensen daar klaar mee. Het interesseert alleen mensen in de media wat.”

Lachzakken

Wat heeft Marcel dan precies gezegd over Rick? Hij schreef aan het begin van dit jaar: “‘Ik denk bij gewone-mensen-meningen altijd aan Niels van Baarlen en Rick Romijn, de sidekicks van eerst Edwin Evers en nu Wilfred Genee bij de radioversie van Veronica Inside.”

“Twee lachzakken die zich niet gehinderd door een teveel aan kennis met de hele wereld mogen bemoeien. Als u een gezicht zoekt bij de onderbuik kunt u kiezen: de een heeft een baardje, de ander een bril.”

Rick reageerde destijds furieus: “Hé Marcel dank voor het noemen van mijn naam. Als je nu nog het woord lachzak gebruikt ben je echt al een tijdje uit de running. Probeer eens een column uit te spreken zonder 1200 keer te hakkelen.”

Fragment

Een fragment van Media Inside:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen