Peter R. de Vries pleit voor mediaboycot raaskallende ‘viruswappies’

Peter R. de Vries is in principe tegen censuur, maar vindt toch dat de media niet te veel aandacht moeten schenken aan corona-ontkennende ‘viruswappies’. Dat heeft hij gisteren gezegd in RTL Boulevard.

Peter R. de Vries en viruswappie © RTL Boulevard

Het was zondag veruit het meest gedeelde filmpje van de uit de hand gelopen anti-coronademonstratie in Amsterdam: een 75-jarige arts uit Limburg was flink aan het raaskallen in een live-uitzending van AT5 en RTV Noord-Holland. “Er ligt niemand op de ic. De artsen faken alles. Voor iedere patiënt krijgen ze 20.000 euro”, riep deze dokter Piet.

Censuur

Ic-opperhoofd Diederik Gommers reageerde verbijsterd. “Ik wil prima de dialoog aangaan, we leven in een vrij land waar iedereen mag demonstreren, maar deze video is gevaarlijk”, zei hij op Instagram.

Peter R. de Vries is het daarmee eens. “Ik vind dat ook. Ik ben natuurlijk tegen censuur, maar ik zie dat die man een beetje overspannen is. Zo komt hij op mij over. Hij staat toch wat te raaskallen.”

Dorpsidioot

Zijn Boulevard-collega Eddy Zoëy: “Is het dan de taak van een nieuwsprogramma om het niet te doen? Wij zenden het nu ook uit.”

Ja, vindt Peter. “Als we iedere dorpsidioot een microfoon geven… Dat doen we toch ook niet?”

Luuk Ikink: “Misschien kun je er wel tegenin gaan als journalist of hem keihard uitlachen. Dat kan natuurlijk ook.”

Kontgat

Diederik Jekel, de coronaprofeet van RTL Boulevard, vergelijkt de raaskallende arts met een poepgat. “Ja, wat kan ik erover zeggen? Die man heeft het gewoon niet bij het rechte eind. Iedereen heeft meningen. Het is net als een kontgat.”

“Die man zegt gewoon allerlei dingen die zó klinkklare onzin zijn dat ik eigenlijk gewoon liever heb dat we die man niet meer uitzenden.”

’s Avonds reageerde Johan Derksen ook op het fragment. “Aan de ene kant moet je zeggen: we zenden het niet uit. Aan de andere kant moet je het wel uitzenden, want dit waren niet de enige twee gekken die daar op het Museumplein waren”, zei hij in Veronica Inside.

Fragment

Het bewuste filmpje van de raaskallende arts:

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen