Domien Verschuuren kreeg geen bonus van Qmusic: ‘Alleen kerstpakket’

Domien Verschuuren heeft geen bonus gekregen van Qmusic toen de zender vorige maand voor het eerst in de historie marktleider werd in de brede doelgroep. Dat vertelt de radio-dj in Het Parool.

Domien Verschuuren © Qmusic

Qmusic was in de zevende hemel toen de zender vorige maand doorstootte naar de koppositie. In de commerciële doelgroep was de radiozender al een tijdje marktleider, maar het lukte Q ditmaal ook om goud te behalen in de brede doelgroep. “Elke maand zijn we opnieuw verbijsterd door de prachtige scores”, merkte de radiozender op.

Geen bonus

Na die historische dag voor Qmusic zijn de gezichtsbepalende dj’s – naast Domien ook Marieke Elsinga en Mattie Valk -niet beloond met een mooie bonus. “Nee, ik heb geen bonus gekregen in december. Een mooi kerstpakket met een fles bubbels, dat was het. Gelukkig. We zijn heel nuchter hier bij Q”, aldus Domien in de krant.

Ook bij 3FM kreeg Domien nooit een bonus. “Ik heb twaalf jaar bij 3FM gewerkt. In die periode waren we ook een tijdje de grootste. Dan kregen we een saucijzenbroodje in de dj-vergadering en gingen we over tot de orde van de dag. Die houding vond ik ook fijn.”

Heel prettig

Dat Qmusic marktleider werd, vindt Domien ‘heel prettig natuurlijk’. Toch houdt hij zich niet héél erg bezig met luistercijfers. “Bij 3FM ging het bijna nooit over doelgroepen en luistercijfers”, zegt hij. “Tegenwoordig leer ik meer hoe de cijfers werken. Vind ik interessant, maar ik laat me er niet door leiden. “

In de nieuwste luistercijfers, die vanochtend zijn gepubliceerd, maakt Qmusic pas op de plaats en zakt de zender terug naar de derde positie. De cijfers over de periode november-december geven echter steevast een vertekend beeld, omdat NPO Radio 2 dan de razendpopulaire Top 2000 uitzendt.

Podcast

Domien boekt overigens niet alleen successen met Qmusic, maar ook met zijn Man Man Man-podcast. “Per maand wordt er bijna 700.000 keer geluisterd”, zegt hij. “Het is compleet uit de hand gelopen.”

De laatste Man Man Man-podcast van Domien kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen