Oudejaarsconference Youp van ’t Hek was 19 dagen oude try-out

Youp van ’t Hek en Guido Weijers waren gisteren, ondanks de coronacrisis, gewoon op de buis met hun oudejaarsconferences. Waar Guido live was, besloot Youp een oude try-out in te sturen.

Youp van 't Hek en Guido Weijers © BNNVARA, RTL

In de aanloop naar oudejaarsavond probeerden Youp en Guido via de media een uitzonderingspositie los te futselen bij de politiek, zodat ze hun conferences mét publiek konden opnemen. Ze kregen er geen toestemming voor. Het leidde er gisteren toe dat Guido live ging met een Zoom-publiek, terwijl van Youp een 19 dagen oude try-out werd ingestart.

Youp mét publiek

Youp van ’t Hek heeft een behoorlijk risico genomen, want zijn conference was niet zo actueel mogelijk. Hij besloot een drie weken oude try-out naar NPO 1 te sturen, omdat er toen nog wél dertig man publiek bij kon zijn. “Om precies te zijn zaterdag 12 december in de Utrechtse Stadsschouwburg voor dertig mensen.”

Het is de tiende en laatste oudejaarsconference van Youp en die wilde hij niet zonder publiek doen. “Ik sta ondertussen voor een vrijwel onmogelijke opdracht: spelen in een leeg theater. Er is niet één kaartje verkocht en daar kan niemand iets aan doen. Er is iets aan de hand en we weten allemaal wat. Ik ga daar niet over zeuren.”

Guido wél live

Bij concurrent RTL 4 ging cabaretier Guido Weijers wél live. Zonder fysiek aanwezig publiek, maar wel met toeschouwers via Zoom. “Omdat het zo’n vreemd jaar was en omdat de omstandigheden nogal raar zijn wil ik vooraf vanuit de grond van mijn hart zeggen dat ik extra dankbaar ben voor iedereen die op dit moment voor de tv zit en kijkt”, zei hij.

“Dat geldt natuurlijk ook voor iedereen die we live kunnen horen via Zoom en andere kanalen. Dat draagt namelijk echt bij aan de sfeer vanavond.”

Reacties

De reacties op sociale media waren niet heel enthousiast. “Youp begon sterk in het Torentje maar daarna ratelt hij zijn grappen in deze try-out toch wat zielloos af. Maar hij steekt wel met vlag en wimpel uit boven de tenenkrommende Guido Weijers”, zegt Marcel.

Kijker Svennus vond Guido Weijers ook erg slecht. “Mijn hemel wat is dit slecht. Zelfs de lachband heeft de handdoek in de ring gegooid.”

Roxy: “Guido afgezet, vreselijk. Ben geen Youp-fan maar heb een paar keer enorm gelachen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen