Matthijs verrast oudejaarskijkers: decor nieuwe tv-show nog in steigers

Matthijs van Nieuwkerk is zijn nieuwe programma Matthijs Gaat Door enigszins sober begonnen op oudejaarsavond. Zijn decor bleek letterlijk en figuurlijk nog in de steigers te staan.

Matthijs Gaat Door © NPO

Het nieuwe programma zal de amusementskijker enigszins verveeld hebben: het was een aaneenschakeling van Joost Prinsen, wat muzikale optredens, kleine satirische rubriekjes en nog meer Joost Prinsen. Het leek in elk geval in de verste verte niet op de grote televisieshow met 500 man publiek waar Matthijs op gehoopt had.

In de steigers

Aan het begin van de uitzending legde Matthijs van Nieuwkerk aan zijn kijkers uit waarom het decor van zijn nieuwe programma er zo kaal uitzag. “Goedenavond, oudejaarsavond 2020. Ik zit op een werkbank in een enorm grote lege studio”, begon hij zijn aankondiging.

Matthijs: “Het plan was ooit om hier een tv-stadionnetje te bouwen met vier- of vijfhonderd man publiek, maar waarom zouden we dat nog doen als er voorlopig niemand bij mag zijn? We staan dus nog in de steigers, letterlijk, zoals de wereld na dit rampzalige jaar ook in de steigers staat.”

Hoopvol

Het is niet anders, aldus Matthijs. Achteraf gezien was hij eigenlijk wel blij met dat steigerdecor. “Steigers hebben ook iets hoopvols: daar wordt gewerkt aan iets nieuws, daar wordt iets gefikst en bovendien klinkt er vanaf steigers altijd muziek.”

Matthijs is de komende drie maanden op de buis met Matthijs Gaat Door. De tweede aflevering is op zaterdag 9 januari, direct na kijkcijfermonster Wie is de Mol.

Fragment

Een fragment uit Matthijs Gaat Door:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen