Op1-ster Talitha Muusse wil jongeren uitzonderen van avondklok

Talitha Muusse, de nieuwe presentatrice van Op1, wil dat jongeren een uitzondering krijgen voor de avondklok. Zij moeten ook ’s avonds gewoon de straat op kunnen, bepleit ze op Twitter.

Talitha Muusse © Wessel de Groot

Heel Nederland wordt vanaf morgen elke avond van 21.00 tot 4.30 uur opgehokt om het coronavirus te bestrijden. Mensen mogen dan alleen nog bij wijze van uitzondering de straat op, bijvoorbeeld als ze naar Op1 moeten. Talitha Muusse vindt dat er ook een uitzondering gemaakt moet worden voor jongeren.

Talitha wil uitzondering

Talitha is kritisch. “Is er overwogen jongeren tot en met 18 jaar een uitzondering te geven op de avondklok?”, twittert de co-host van Sven Kockelmann. “Hoe veel verschil zou dit maken ten opzichte van de R afgewogen tegen de vrijheid die het jongeren geeft en mentale problemen voorkomt?”

D66-politicus Antoon Kanis daarop: “Waar moeten die jongeren ‘s avonds dan naar toe?”

Talitha: “Vriendjes, logeren, op straat hangen, Maccie, jongeren dingen doen…”

‘Waarom niet?’

Gezellig samen naar McDonald’s gaan klinkt nou niet bepaald als gedrag dat de verspreiding van het coronavirus tegengaat. “Waarom zouden zij een uitzondering benodigen?”, vraagt ondernemer Connie zich dan ook af.

Talitha daarop: “Waarom niet? Het doel is toch zo min mogelijk vrijheidsbeperkingen?”

Ook Jort kritisch

Talitha is niet de enige Op1-ster die de coronamaatregelen disproportioneel vindt voor jongeren. Ook Jort Kelder vindt dat jonge mensen relatief hard geraakt worden.

Jort Kelder gisterenavond in Op1: “Hoe lang hou je die generaties solidair over en weer? Je ziet gewoon de oudere mensen zeggen tegen de jongeren: ‘Blijven jullie maar lekker binnen, dan overleven wij.’ Dat is leuk, maar dat doen we nu al een jaar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen