Ook Albert Verlinde makkelijk doelwit voor PostNL-overvallers

Na Fred van Leer is ook realityster Amanda Balk slachtoffer geworden van overvallers die zich voordeden als pakketbezorgers van PostNL. Albert Verlinde zou er ook zo intuinen, riep hij gisteren in Shownieuws.

Albert Verlinde Foto: NPO

Albert Verlinde woont samen met onder meer Connie Witteman in een appartementengebouw voor onwaarschijnlijk rijke mensen. Net als bij gewone mensen wordt er ook bij Alberts miljoenenwoning aan het Vondelpark in Amsterdam wel eens aangebeld voor een pakketje. Hij laat die bezorgers dan gewoon achteloos binnen, aldus Albert.

Makkelijk doelwit

Wat dat betreft zou Albert eveneens een makkelijk doelwit zijn. “Ik wil er even iets over zeggen, want ze deden zich voor als pakketbezorgers. We hebben laatst natuurlijk het verhaal van Fred van Leer gehad. Ik zeg ook altijd automatisch van: ‘Kom maar binnen, zet maar neer, het zal wel goed zijn.’”

Hier moet een systeem voor komen, bepleit Albert. “Moet er niet een soort code komen hoe je hiermee omgaat? Zeker nu met die lockdowns zijn er zó veel pakketbezorgers. Je moet een soort handleiding vanuit DHL of PostNL krijgen, bijvoorbeeld dat er voorlichting komt over dat je de bezorger vraagt om te laten zien dat deze wegloopt.”

Wachtwoord

Dat soort kleine dingen, aldus Albert. “Ik weet ook niet als ik iemand binnengelaten heb die het neerzet of die het pand weer verlaat. Dat soort dingen…”

Collega Tooske Ragas: “Misschien kun je bij je bestelling een soort wachtwoord krijgen. Dat je als bezorger dat wachtwoord moet noemen.”

Tooske-code

Albert: “Ja, zoiets. Ik vind dit gruwelijk en ik vond dat van Fred van Leer ook al afschuwelijk. Dan denk ik: er moet nu toch een soort richtlijn komen? Die code wat jij zegt is goed.”

“Ik vind jouw idee echt goed. We moeten het de Tooske-code gaan noemen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen